Zestigplus vrouw vaak tevreden over seks

Afbeelding bij Zestigplus vrouw vaak tevreden over seksVeel zestigplus vrouwen doen het nog. Dat laat een Amerikaans onderzoek zien dat gehouden is onder 1235 postmenopauzale vrouwen. Zo heeft 70 procent van de vrouwen tussen 60 en 69 die een partner hebben het afgelopen half jaar de liefde bedreven, voor vrouwen tussen 70 en 79 was dat percentage 57 procent en voor vrouwen van 80 tot 89 31 procent.
Hoewel de seksfrequentie wel afneemt, is toch 67 procent van de 60-69 jarigen tevreden over haar seksleven, voor vrouwen tussen 70 en 79 is dat percentage 60 en voor tachtigplus vrouwen 61. De vrouwen die tevreden zijn over de seks, blijken ook vaker positief te zijn over andere aspecten van hun leven. ‘Deze studie vertelt ons dat veel ouderen in staat blijken van seks te blijven genieten,’ aldus onderzoeker Wesley Thompson, verbonden aan The Stein Institute for Research on Aging aan de Universiteit van California.
Je hoeft overigens geen partner te hebben om je seksleven een voldoende te geven. Op you tube probeert de bekende Amerikaanse seksgoeroe Dr. Ruth, zelf inmiddels een dame op leeftijd, haar vrouwelijke leeftijdsgenoten aan het masturberen te krijgen omdat het voor van alles en nog wat goed is. ‘Ik kan jullie helaas geen minnaar op een zilveren presenteerblaadje aanbieden. Een gigolo is ook niet nodig. Gebruik een vibrator. Die kan meer dan een penis, namelijk vibreren.’ Wel een beetje vreemd dat dr. Ruth ons afraadt om een vibrator tot aan het hoogtepunt te gebruiken. Nee, dat laatste stukje moet van haar met onze vingers. Mogen wij dat alsjeblieft zelf uitmaken?


Door Anke Manschot / 31 augustus 2011 / ()

blog comments powered by Disqus

5 artikelen
 • Opzij aanbieding: 'Neelie'

  18 april 2014

  Ontvang de biografie van 'Neelie' als eerste en zonder bezorgkosten thuis.

 • Vrouwen betere schoolleiders dan mannen

  17 april 2014

  Vrouwen zijn betere schoolleiders dan mannen, dat blijkt uit het jaarlijkse onderwijsverslag van de Onderwijsinspectie. Bijna veertig procent van de vrouwen scoort bovengemiddeld goed. Bij mannen heeft ruim twintig procent dezelfde score.

 • Neelie, jaloersmakend authentiek

  17 april 2014

  Deze maand verschijnt het boek Neelie. Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis waarin familie, vriend, vijand en Neelie Kroes zelf vertellen over het leven van ’s lands succesvolste vrouw. Speciaal voor Opzij licht de schrijfster van het boek, historicus Alies Pegtel, Kroes’ emancipatoire ontwikkeling uit. Gevolgd door een voorpublicatie uit het boek.

 • Een beetje stress is goed voor je

  17 april 2014

  Weer tot middernacht doorgewerkt om met stoom uit je oren de deadline te halen? Helemaal niet zo erg. Een beetje stressen is gezond. En maakt nog sociaal ook.

 • ‘Joods zijn stond voor oorlog en ellende’

  17 april 2014

  Natascha van Weezel (27) is ze de kleindochter van vier holocaust overlevenden. Vorig jaar rondde ze de filmacademie in Amsterdam af. In haar documentaire staat haar zoektocht naar herkenning bij andere kleinkinderen van de holocaust centraal.