Gent mag plassende vrouwen discrimineren

Afbeelding bij Gent mag plassende vrouwen discrimineren

De Belgische Bashar Baharak Fatimeh, al jarenlang in de weer voor meer openbare toiletten voor vrouwen, verloor een kort geding tegen de gemeente Gent. Zij had de gemeente aangeklaagd vanwege ongelijke behandeling omdat tijdens de Gentse feesten er 200 gratis urinoirs voor mannen waren en maar zestien toiletten voor vrouwen, zodat veel vrouwen gedwongen waren tegen betaling in een café hun blaas te legen.
Maar volgens de rechter, een man, mag de gemeente wel veel urinoirs voor mannen inzetten in het kader van het tegengaan van het wildplassen. Daarom zou de ongelijke behandeling in dit geval verantwoord zijn.
De rechter zei er overigens wel bij dat het de stad Gent zou sieren om meer openbare toiletten te plaatsen voor beide geslachten. In Nederland valt er wat dit betreft ook nog een hoop te verbeteren.
Door Anke Manschot / 26 juli 2011 / ()
blog comments powered by Disqus

 

5 artikelen
 • Opzij aanbieding: 'Neelie'

  18 april 2014

  Ontvang de biografie van 'Neelie' als eerste en zonder bezorgkosten thuis.

 • Vrouwen betere schoolleiders dan mannen

  17 april 2014

  Vrouwen zijn betere schoolleiders dan mannen, dat blijkt uit het jaarlijkse onderwijsverslag van de Onderwijsinspectie. Bijna veertig procent van de vrouwen scoort bovengemiddeld goed. Bij mannen heeft ruim twintig procent dezelfde score.

 • Neelie, jaloersmakend authentiek

  17 april 2014

  Deze maand verschijnt het boek Neelie. Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis waarin familie, vriend, vijand en Neelie Kroes zelf vertellen over het leven van ’s lands succesvolste vrouw. Speciaal voor Opzij licht de schrijfster van het boek, historicus Alies Pegtel, Kroes’ emancipatoire ontwikkeling uit. Gevolgd door een voorpublicatie uit het boek.

 • Een beetje stress is goed voor je

  17 april 2014

  Weer tot middernacht doorgewerkt om met stoom uit je oren de deadline te halen? Helemaal niet zo erg. Een beetje stressen is gezond. En maakt nog sociaal ook.

 • ‘Joods zijn stond voor oorlog en ellende’

  17 april 2014

  Natascha van Weezel (27) is ze de kleindochter van vier holocaust overlevenden. Vorig jaar rondde ze de filmacademie in Amsterdam af. In haar documentaire staat haar zoektocht naar herkenning bij andere kleinkinderen van de holocaust centraal.