WAT JIJ MIJ LEERDE: GOOI HET ERUIT!

Beeld: No Candy
Wies de Gruyter (19) bewondert haar moeder Maaike vanwege haar directheid. Zelf heeft Wies meer moeite met direct zijn, maar de laatste jaren begint ze steeds meer op haar moeder te lijken.

Wie: Wies de Gruyter
Geboren in: Amsterdam
Opgegroeid in: Haarlem
Studeert: psychologie aan de Universiteit Utrecht
Relatie: nee

‘Als klein meisje was ik altijd heel verlegen. Ook later, toen ik ouder werd, vond ik het lastig om mijn mening te geven en voor mezelf op te komen. Mijn moeder is anders. Zij heeft overal een antwoord op, durft meer en bijt van zich af. De laatste jaren merk ik dat ik meer op mijn moeder begin te lijken. Dat komt ook door haar adviezen aan mij.

Toen ik 13 jaar was, zijn mijn ouders gescheiden. Daar heb ik veel last van gehad. Ik was erg verdrietig en kropte alles op. Mama bracht me bij dat mijn problemen niet erger worden als ik ze deel, maar dat ik ze juist kleiner kan maken zo. In die periode heeft ze met mij een keer in de auto over de ring rondom Haarlem gereden. Ze zei: “Ik stop pas als je vertelt wat er aan de hand is.” Doordat ik moest vertellen hoeveel moeite ik met de scheiding had, begreep ik mezelf beter en kon ik er iets aan doen. Mijn moeder heeft dat gestimuleerd. Ook binnen vriendschappen mag ik best zeggen wat ik vind. Vroeger was ik altijd maar aan het pleasen. Nog steeds bewaar ik graag de lieve vrede, maar niet meer ten koste van alles. Volgens mijn moeder word ik valser, haha.

Het afgelopen jaar is er voor mij veel veranderd. Ik ben alleen op reis geweest, naar Bali, Nepal en Thailand en ik woon nu op kamers. Mijn moeder mist me,  maar ze vindt het ook heel leuk en goed dat ik mijn eigen weg ga.

‘Volgens mijn moeder word ik valser, haha’

 

‘Wies is in balans en dat is mooi om te zien’

Door Marjanne Teunissen

%d bloggers liken dit: