Beelden aan zee - Den Haag

De vorm van museum Beelden aan Zee lijkt op die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n tien tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen. Uniek is het uitzicht op zee vanaf de beeldenterrassen en vanuit de Zeezaal waar de wisselende collectie van het museum te zien is.

Eerste solotentoonstelling van Nicholas Hlobo in Nederland, na tentoonstellingen in Tate Modern in Londen en het Museum of Contemporary Art in Oslo.

De installaties van Nicholas Hlobo (Kaapstad, 1975) zijn rijk aan kleuren, stoffen en borduursels. Ze doen denken aan de kleurrijke kleding van Afrikaanse vrouwen. Maar bij nadere beschouwing ontvouwt zich de tweede laag die refereert aan het gruwelijke en gewelddadige verleden van het Zuid-Afrika van de apartheid en post-apartheid. Een verleden waar voor een zwarte homoseksuele kunstenaar niet aan te ontkomen valt. De geboortegrond van Hlobo is onlosmakelijk verbonden met zijn drang om de geschiedenis en cultuur van zijn land via zijn werk wereldkundig te maken. Hlobo is afkomstig uit de traditionele Xhosa gemeenschap in de Oost-Kaap, zoals ook Nelson Mandela, Steve Biko en Desmond Tutu. De Xhosa gemeenschap kenmerkt zich door tradities en gewoonten die van generatie op generatie zijn overgedragen. 

Voor meer informatie kijk op beeldenaanzee.nl     
De vrijkaart voor museum Beelden aan Zee is geldig t/m 16 mei 2016
 
De nieuwe opzij Vorige edities