Home Boeken Top 5

Boeken Top 5

Elke maand vindt u hier een Boeken Top 5 met onze favoriete titels.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

Boeken Top 5

nazomer-verhoef1. Esther Verhoef, Nazomer
Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Koop dit boek bij bol.com

karen slaughter goede dochter2. Karen Slaughter, Goede dochter
Het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte is advocaat geworden. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken…

Koop dit boek bij bol.com

paradijs-vermeer3. Suzanne Vermeer, Het paradijs
Lisa reist af naar het Griekse vakantie-eiland Corfu om haar vermiste zoon te zoeken. Nadat hij ging backpacken met een vriendin heeft niemand meer iets van hem gehoord. De politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Mark blijft spoorloos en Lisa keert verslagen terug na huis. Een jaar later krijgt ze ineens een telefoontje uit Griekenland van iemand die haar wel gelooft. Wat heeft de verdwijning van Mark met haar eigen verleden te maken?

Koop dit boek bij bol.com

dorst nesbo4. Jo Nesbø, De dorst
De politie vindt het lichaam van een vrouw; een Tinderdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Harry Hole moet de zaak oplossen, maar hij weigert terug te gaan naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor. Als hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht moet hij de confrontatie aangaan met zijn aartsvijand.

Koop dit boek bij bol.com

grisham-eiland5. John Grisham, Het eiland
Uit een zwaarbeveiligde bibliotheek worden vijf zeer kostbare manuscripten gestolen. Zelfs de FBI lukt het niet de werken terug te vinden en de dader is spoorloos. Zes maanden na de roof reist schrijfster Mercer Mann naar Camino Island in Florida. Ze wil contact leggen met een boekhandelaar met een passie voor mooie vrouwen, goede wijn en zeldzame boeken…

Koop dit boek bij bol.com

Opzij signaleert ook:

diana eigen verhaal1. Andrew Morton, Diana, haar eigen verhaal
Toen in 1992 het boek Diana, haar eigen verhaal verscheen ging er een schokgolf door het Britse koningshuis. Diana was het eerste lid van het koningshuis dat zo openlijk vertelde over het leven aan het hof, haar ongelukkige huwelijk en haar relatie met de koningin. Nu, twintig jaar na haar tragische dood heeft haar biograaf Andrew Morton opnieuw de geheime interviews onderzocht en kwam tot schokkende nieuwe inzichten. Dit boek is de volledig herziene versie van Diana, haar eigen verhaal.

Koop dit boek bij bol.com

biografie prins charles2. Sally Bedell Smith, Prins Charles.
Het is makkelijk om te oordelen over Prins Charles en zijn huwelijk met Diana. Maar volgens historica Sally Bedell Smith had niet alleen Diana het moeilijk. Ze beschrijft dat Charles gepest werd op school, thuis weinig aandacht kreeg en later moeilijk kon omgaan met zijn gevoelige maar grillige vrouw. In deze biografie volgen we Charles met zijn ambities en passies. Ook zijn affaires komen aan bod, net als het huwelijk met Camilla. Dit boek werpt een nieuw licht op het complexe leven van de tegendraadse en hartstochtelijke zoon van Queen Elizabeth.

Koop dit boek bij bol.com

vreemde in huis lapena3. Shari Lapena, Een vreemde in huis
Karen is thuis, kookt het avondeten en wacht tot haar man Tom terugkomt van zijn werk. Dat is wat ze zich herinnert. Ze wordt wakker in het ziekenhuis. Ze zeggen dat ze als een bezetene door een buitenwijk scheurde en een ongeluk heeft gehad. Er wordt een dode man gevonden in een restaurant. Wie is de man? En wat heeft hij met Karen te maken? In deze meeslepende thriller is niets wat het lijkt en kun je niemand meer vertrouwen, ook jezelf niet.

Koop dit boek bij bol.com

drie-meter4. Marina Heib, Drie meter onder nul
Ieder mens heeft een duistere kant. Een succesvolle IT-specialist beslist op een dag dat ze een moord gaat plegen. Ze kiest haar slachtoffer, beraamt de moord en wacht het juiste moment af. Maar waarom? Wat beweegt de jonge vrouw? Drie meter onder nul is een rauwe thriller over eenzaamheid en vergelding, die je vanaf de eerste pagina bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Koop dit boek bij bol.com

wij twee sparks5. Nicholas Sparks, Wij twee
Russell heeft alles wat hij zich maar kan wensen: een geweldige vrouw, een lieve dochter, een prachtig huis en een succesvolle carrière. Als hij eerst zijn baan kwijtraakt en dan de liefde van zijn vrouw verliest stort zijn wereld in. Steeds vaker staat hij er bij de opvoeding van zijn dochter alleen voor. Russell moet noodgedwongen op zoek naar een nieuw bestaan, en dat is niet makkelijk. Een nieuwe prachtige feelgood-roman van de auteur van The Notebook.

Koop dit boek bij bol.com