Home Boeken Top 5

Boeken Top 5

Elke maand vindt u hier een Boeken Top 5 met onze favoriete titels.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

Boeken Top 5

nazomer-verhoef1. Esther Verhoef, Nazomer
Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Koop dit boek bij bol.com

karen slaughter goede dochter2. Karen Slaughter, Goede dochter
Het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte is advocaat geworden. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken…

Koop dit boek bij bol.com

paradijs-vermeer3. Suzanne Vermeer, Het paradijs
Lisa reist af naar het Griekse vakantie-eiland Corfu om haar vermiste zoon te zoeken. Nadat hij ging backpacken met een vriendin heeft niemand meer iets van hem gehoord. De politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Mark blijft spoorloos en Lisa keert verslagen terug na huis. Een jaar later krijgt ze ineens een telefoontje uit Griekenland van iemand die haar wel gelooft. Wat heeft de verdwijning van Mark met haar eigen verleden te maken?

Koop dit boek bij bol.com

dorst nesbo4. Jo Nesbø, De dorst
De politie vindt het lichaam van een vrouw; een Tinderdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Harry Hole moet de zaak oplossen, maar hij weigert terug te gaan naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor. Als hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht moet hij de confrontatie aangaan met zijn aartsvijand.

Koop dit boek bij bol.com

grisham-eiland5. John Grisham, Het eiland
Uit een zwaarbeveiligde bibliotheek worden vijf zeer kostbare manuscripten gestolen. Zelfs de FBI lukt het niet de werken terug te vinden en de dader is spoorloos. Zes maanden na de roof reist schrijfster Mercer Mann naar Camino Island in Florida. Ze wil contact leggen met een boekhandelaar met een passie voor mooie vrouwen, goede wijn en zeldzame boeken…

Koop dit boek bij bol.com

Opzij signaleert ook:

biografie michelle obama1. Peter Slevin, Michelle Obama, de biografie
Michelle Obama; van haar jeugd in de gesegregeerde South Side van Chicago tot haar rol als First Lady in het Witte Huis. De auteur gaat in op haar beproevingen aan de Princeton Universiteit en Harvard Law School tijdens de op racistisch gebied bewogen jaren tachtig. Ook de dilemma’s waar zij voor stond, terwijl zij in Chicago hard aan haar carrière werkte, een gezin grootbracht én haar man hielp om president van de Verenigde Staten te worden, komen aan bod. Michelle Obama is een verfrissend en meeslepende biografie over een bijzondere vrouw.

Koop dit boek bij bol.com

laatste adem2. Karen Slaughter, Laatste adem
Genoten van Slaughters’ laatste thriller Goede dochter? Laatste adem is een apart verhaal over Charlie Quinn, die op haar dertiende de aanslag op haar ouders meemaakte. Als advocaat komt ze in contact met Flora Faulkner, een meisje in een afschuwelijke situatie dat haar hulp nodig heeft. Maar hoe ver kan ze gaan om het meisje te verdedigen en kan ze wel geloven wat haar wordt verteld?

Koop dit boek bij bol.com

uitverkoren jansma3. Linda Jansma, Cirkel van het kwaad 2 – Uitverkoren
Na het eerste deel Schaduwkinderen nu eindelijk deel 2 in de trilogie Cirkel van het kwaad. We volgen Jules Declerck, een officier van justitie die onderzoek doet naar twee sterfgevallen in een sekte-achtige groepering. Wat speelt zich allemaal af in de gesloten woongemeenschap? Intussen is ze ook op zoek naar antwoorden over haar eigen familie: heeft de moord op haar vader van twintig jaar geleden te maken met die op haar broer en de verdwijning van haar moeder?

Koop dit boek bij bol.com

moordhuis4. James Patterson, Moordhuis
Na haar mislukte carrière bij de politie in New York, gaat Jenna Murphy terug naar haar geboortedorp, waar ze al jaren niet is geweest. Als een Hollywoodmagnaat en zijn minnares dood worden gevonden in een verlaten villa wordt Jenna opnieuw bij een gruwelijk onderzoek betrokken. Ze ontdekt dat het huis een duistere geschiedenis verbergt en er worden meer lichamen ontdekt. Jenna raakt verstrikt in de afschuwelijke zaak en zet haar leven op het spel om de waarheid te ontdekken.

Koop dit boek bij bol.com

gebroken5. B.A. Paris, Gebroken
Na haar succesvolle debuut Achter gesloten deuren  is dit de nieuwe thriller van B.A. Paris. Als Cass na een wijnproeverij naar huis rijdt, ziet ze een auto stilstaan met een vrouw erin. Cass rijdt door. Dan hoort ze op het journaal dat er een dode vrouw is gevonden in een auto. Vermoord. Cass voelt zich ontzettend schuldig. Bovendien begint ze dingen te vergeten: waar ze haar auto heeft geparkeerd en waarom ze een kinderwagen heeft besteld, ook al heeft ze geen baby. En van wie zijn eigenlijk die vreemde telefoontjes?

Koop dit boek bij bol.com