Home Boeken Top 5

Boeken Top 5

Elke maand vindt u hier een Boeken Top 5 met onze favoriete titels.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

Boeken Top 5 – Oktober

millennium51. David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht – Millennium 5
Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist zijn terug! Na een heldhaftige actie belandt Lisbeth Salander voor korte tijd in een vrouwengevangenis. Met haar sterke rechtvaardigheidsgevoel kan ze niet lijdzaam toezien hoe de gevangene in de cel naast haar, de timide Farida Kazi, geterroriseerd wordt door bendelid Benito. De bewakers willen of durven er niets aan te doen.

Als haar oude voogd Holger Palmgren Lisbeth bezoekt en vertelt dat hij documenten heeft over hoe zij als meisje door de autoriteiten behandeld werd, gaat Lisbeth op onderzoek uit. De naam van vermogensbeheerder Leo Mannheimer komt naar voren en ze wil dat haar goede vriend, journalist Mikael Blomkwist onderzoek naar hem doet. Intussen is Lisbeth in de gevangenis niet meer veilig. (-)

Koop dit boek bij bol.com

weet geheim2. Tess Gerritsen, Ik weet een geheim
Een jonge vrouw wordt dood in haar bed aangetroffen. Haar ogen zijn uit hun oogkassen gerukt en in haar hand gestopt. Is het een hint naar de horrorfilms die het slachtoffer heeft gemaakt? het onderzoek leidt rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles naar een moordzaak die jaren geleden werd opgelost. Maar zit de moordenaar wel echt in de gevangenis of loopt hij nog vrij rond? Vreemd genoeg is er iemand die weet dat zij het volgende slachtoffer wordt, maar zij heeft een geheim dat ze niet kan doorvertellen. Ik weet een geheim is weer een genadeloos spannende thriller van Tess Gerritsen, die eerder o.a. De chirurg, Zustermoord en Sneeuwval schreef. (-)

Koop dit boek bij bol.com

erfenis-mozart-roobol3. Femke Roobol, De erfenis van Mozart
Op doorreis naar Parijs leert de jonge Wolfgang Amadeus Mozart de familie Weber kennen. Wolfgang wordt verliefd op Luise, die hem afwijst. Haar zus Constanze is echter gefascineerd door de jonge en beroemde componist. Jaren later zien ze elkaar weer. Een romance bloeit op en ze trouwen. Ondanks dat de familie Mozart Constanze haat houdt zij hartstochtelijk veel van Wolfgang. Ze moet echter toezien hoe hij met allerlei mooie dames werkt, waaronder haar zus Luise. Als Wolfgang op 35-jarige leeftijd overlijdt blijft Constanze achter met twee kleine kinderen, schulden en het immense oevre van haar man. (2)

Koop dit boek bij bol.com

doorbraak4. Simone van der Vlugt, De doorbraak
Na een traumatische jeugd ontvlucht de jonge Romée, een talentvolle zangeres, haar ouderlijk huis. Ze wordt ontdekt en breekt door, maar kan niet genieten van de plotselinge roem. Ze wordt beschuldigd van plagiaat en krijgt te maken met een angstaanjagende stalker. Dan raakt haar broer Rob ook nog vermist tijdens zijn wereldreis. Wanhopig gaat ze naar hem op zoek. Al snel blijkt dat Romée tijdens haar zoektocht de confrontatie moet aangaan met haar verleden en terug moet naar het dorp waar ze zoveel ellende heeft meegemaakt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Koop dit boek bij bol.com

babe5. Emilie Sobels en Martje Haverkamp, Babe, you got this
Emilie Sobels en Martje Haverkamp schreven met Babe, you got this een inspirerend boek voor jonge vrouwen met ambitie die er wat moois van willen maken. Ze gingen te rade bij een twintigtal succesvolle vrouwen waaronder Neelie Kroes, hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp en Hanna Verboom en vroegen hen om advies. Hoe werden zij succesvol in hun beroep, waar ging het mis en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen?
Op basis van deze gesprekken geven de auteurs praktische tips over omgaan met druk en angst om te falen, werk plannen, jezelf laten zien en jezelf verkopen, maar ook over de balans tussen werk en privé. Babe you got this is een musthave voor iedere vrouw die aan haar carrière werkt. (3)

Koop dit boek bij bol.com