Home Boeken Top 5

Boeken Top 5

Elke maand vindt u hier een Boeken Top 5 met onze favoriete titels.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

Boeken Top 5 – December/Januari

1verloren. Jenna Blum, De verloren familie
De nieuwe roman van de auteur van Het familieportret. De Duits-Joodse Peter overleefde Theresienstadt en Auschwitz, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog vlucht hij weg uit Europa en begint een nieuw leven in de VS. Hij trouwt met June en ze krijgen een dochter, Elsbeth. Maar de herinneringen aan de oorlog laten zich niet wegstoppen en Peter dreigt opnieuw alles te verliezen wat hem lief is. De verloren familie is een boek over hoe een oorlogsverleden zijn weerslag heeft op een hele familie.

Koop dit boek bij bol.com

wie niet weg2. M.J. Arlidge, Wie niet weg is
Het ijzersterke zesde deel in de serie over Helen Grace. Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze in de gevangenis. Tussen de moordenaars die zij daar zelf heeft doen belanden, zal ze moeten overleven tot haar zaak voorkomt en ze haar onschuld kan aantonen. Maar ze heeft vijanden voor wie het belangrijk is dat haar zaak gesloten blijft. Als er in de cel naast Helen een verminkt lichaam wordt gevonden, gaat ze met gevaar voor eigen leven op zoek naar de moordenaar.

Koop dit boek bij bol.com

hemelsproeten3. Alex Boogers, Onder een hemel van sproeten
De nieuwe roman van de auteur van Alleen met de goden. Harvey is een jongen van Surinaamse afkomst, die met zijn moeder in een achterstandswijk woont waar iedereen vecht om te overleven. Hij sluit vriendschap met zijn buurmeisje Amy. Zij heeft een afschuwelijk geheim, waar ze niet over durft te praten. De enige die ze vertrouwt is Jacob, een oude weduwnaar die onlangs zijn vrouw verloor aan kanker. Alex Boogers schrijft met Onder een hemel van sproeten een roman over vriendschap en eenzaamheid, afkomst en discriminatie, trauma’s en wraak.

Koop dit boek bij bol.com

wat het hart verwoest4. John Boyne, Wat het hart verwoest
Een weergaloze nieuwe roman van de auteur van De jongen in de gestreepte pyjama en De jongen die zijn vader zocht. Ierland, 1945. Cyril Avery is geen echte Avery. Maar wie is hij dan wel? Cyril wordt geboren als bastaardzoon van het zestienjarige tienermeisje Catherine, die vanwege haar zwangerschap verstoten werd uit de kerk. De rijke familie Avery besluit de jongen te adopteren, maar waarom eigenlijk? Ze laten geen gelegenheid onbenut om hem in te wrijven dat hij er eigenlijk niet bij hoort. Cyril voelt dat hij anders is, en net zoals hij zich niet thuis voelt bij de Avery’s, is hij ook niet op zijn plek in het zwaar katholieke, naoorlogse Ierland. Als hij de flamboyante Julian Woodbead ontmoet begint zijn zoektocht naar zijn identiteit, het geluk en de liefde.

Koop dit boek bij bol.com

millennium55. David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht – Millennium 5
Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist zijn terug! Na een heldhaftige actie belandt Lisbeth Salander voor korte tijd in een vrouwengevangenis. Met haar sterke rechtvaardigheidsgevoel kan ze niet lijdzaam toezien hoe de gevangene in de cel naast haar, de timide Farida Kazi, geterroriseerd wordt door bendelid Benito. De bewakers willen of durven er niets aan te doen.

Als haar oude voogd Holger Palmgren Lisbeth bezoekt en vertelt dat hij documenten heeft over hoe zij als meisje door de autoriteiten behandeld werd, gaat Lisbeth op onderzoek uit. De naam van vermogensbeheerder Leo Mannheimer komt naar voren en ze wil dat haar goede vriend, journalist Mikael Blomkwist onderzoek naar hem doet. Intussen is Lisbeth in de gevangenis niet meer veilig. (-)

Koop dit boek bij bol.com