Café Organico uit Oeganda

Simon Lévelt

 
Oeganda ligt grotendeels minimaal 1.000 meter boven zeeniveau en heeft de ideale omstandigheden voor koffieproductie.
Het equatoriale klimaat wordt getemperd door een verkoelende wind vanuit de bergen. De weelderige vegetatie is het
resultaat van overvloedige regenval in de twee regenseizoenen: april en november. Oeganda wordt ook wel ‘de parel van
Afrika’ genoemd, en dat is te proeven.

Café Organico Oeganda is een harmonieuze, frisse koffie met een heldere nasmaak. Je kunt er tonen van citrusfruit,
mandarijnen, sinaasappels en groene druiven in herkennen. De koffie is met name een aanrader voor de (snel)filter.

Simon Lévelt staat niet alleen voor lekkere koffie en thee, maar ook voor eerlijke handel en biologische teelt. In samenwerking
met Kawacom heeft Simon Lévelt een fabriek gebouwd waar de koffie op milieuvriendelijke wijze verwerkt wordt.
De koffiebessen worden gewassen in zuiver bronwater uit de bergen. Het water wordt volledig gezuiverd en de koffie wordt gedroogd in de Afrikaanse zon. Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje onder aan deze pagina. Koffieboer Umar
vertelt je alles over zijn biologische koffie en waarom hij zijn bonen naar de fabriek van Kawacom brengt.

*De Café Organico Oeganda bevat koffiebonen. Heb je geen volautomaat of koffiemolen? Je kunt ze gratis laten malen in
één van de Simon Lévelt vestigingen. Kijk voor een overzicht op www.simonlevelt.nl
                                                         
 
Koffieboer Umar vertelt je alles over zijn biologische koffie en waarom hij zijn bonen naar de fabriek van Kawacom brengt.