Home Hivos event vrouwendag: She’s got the power

  Hivos event vrouwendag: She’s got the power

  71
  0
  DELEN
  In aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseren Hivos en Humanity House een inspirerend event over globale solidariteit rondom vrouwenemancipatie: She?s got the power. -Donderdag 5 maart 2020 -19.30 tot 21.30 uur -Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Datum - 05/03/2020
  19:30

  Locatie
  Humanity House

  Categorieën


  In aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseren Hivos en Humanity House een inspirerend event over vrouwenemancipatie: She’s got the power.

  Wereldwijd is er ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Denk aan de loonkloof, gedrag op straat, representatie in de media. Tijdens dit event gaan we in gesprek over gendergelijkheid en vrouwenrechten. Dat doen we in verschillende vormen: met krachtige persoonlijke verhalen, muziek en dialoog.

  Bijzondere gasten

  Sprekers zijn onder andere Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) en Gina Lafour van Stem op een Vrouw. Verder zijn er twee bijzondere gasten uit Zimbabwe en Libanon, Sikhululekile Moyo en Laury Haytayan.

  Sikhulukile Moyo is raadslid in Bulawayo, de tweede stad van Zimbabwe. Ze is een rolmodel voor jongeren en vrouwen en zet zich in om jongeren van de straat en drugs af te houden en helpt hen om politiek actief te worden. Laury Haytayan zet zich binnen het door mannen gedomineerde politieke systeem van Libanon in om meer vrouwen actief te krijgen in de politiek.

  Tenslotte treedt MS.ABA, ook wel bekend als Augustina Austin, op. Zij is een singer-songwriter met Ghanese roots. Augustina brengt een nieuw geluid genaamd: AfroSoul.

  Kom daarom 5 maart naar het Humanity House in Den Haag en laat je inspireren door persoonlijke verhalen, muziek en dialoog! Reserveer je plek op de website van het Humanity House.

  Meer lezen van Opzij? Bestel dan direct de nieuwe editie online!