Het Dolhuys - Haarlem

Het Dolhuys is het museum van de geest. Zij streeft naar het in beeld brengen van de mens in al haar facetten en het ter discussie stellen van stereotype beelden om zo een bijdrage te leveren aan erkenning, waardering en begrijp voor mensen.

Ooit ’n volmaakt mens ontmoet? En…, beviel ‘t? Met deze slogan presenteert Het Dolhuys de nieuwe tentoonstelling ‘De Maakbare Mens’. Op eigenzinnige wijze stelt het museum de maakbaarheid ter discussie

De jubileumexpositie is ontworpen door Kossmann Dejong en door het hele gebouw te zien. Veel Nederlanders willen vandaag de dag volmaakt zijn. We streven naar een gezonde geest, vlekkeloos gedrag en een perfect lichaam. Dagelijks posten we massaal selfies op Facebook, we scheppen een ideaal beeld van onszelf. Maar hoe lang kunnen we nog blijven voldoen aan deze hoge eisen? Mensen die dat niet kunnen, vallen buiten de boot. 
De ‘onvolmaakten’ horen er niet bij, zijn gek, beperkt, eng, zielig of ziek. Maar om echt succesvol te zijn, denk aan beroemdheden, kunstenaars en wetenschappers, moet je dan juist niet afwijken van de norm?

Een bezoek aan ‘De Maakbare Mens’ eindigt met een blik in de spiegel waar je ‘een selfie maakt van je geest’. Kijk je nu anders naar je zelf? Onvolmaakt is zo gek nog niet..

Voor meer informatie kijk op www.hetdolhuys.nl
De vrijkaart voor het Dolhuys is geldig tot 10-03-2017
 
De nieuwe opzij Vorige edities