Hoja Verde reep

58% pure chocolade met quinoa

 
Cacao Nacional/Fino de Aroma
Hoja Verde chocolade wordt gemaakt van cacaobonen, die vrijwel alleen in Ecuador groeien.
Dit is Cacao Nacional (ook wel Arriba of Fino de Aroma genoemd), wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit met fijne aroma’s.

Biologisch en Kosher
De chocolade is biologisch en Kosher gecertificeerd en zonder kunstmatige toevoegingen.

Hoge prijs
Hoja Verde koopt haar cacao van zo’n 400 families in de provincie Esmeraldas in Ecuador en betaalt daarvoor een hoge prijs.
Op de plantages is er veel biodiversiteit, er wordt duurzaam geteeld en er is geen kinderarbeid.

Eigen fabriek
Hoja Verde chocolade wordt  in eigen fabriek in Ecuador gemaakt.
Dit creëert werkgelegenheid voor de locale bevolking en zorgt dus voor een betere economie in Ecuador.
Een leuke bijkomstigheid is, dat de fabriek op de evenaar staat!

Traceerbaar en transparant
Ecuador’s Fine Taste is het kantoor van Hoja Verde voor Europa. De chocolade komt dus direct vanaf de bron.
Er is een nauwe samenwerking en beide bedrijven staan voor traceerbaarheid en transparantie .

Bronze award
Afgelopen juni won deze 58% reep van Hoja Verde met quinoa een bronze award bij
de International Chocolate Awards Americas and Asia-Pacific in New Jersey.
Voor meer info over achtergrond, video’s, recepten e.a. over  Hoja Verde zie: www.ecuadorsfinetaste.nl
 

Ben je benieuwd hoe Hoja Verde chocolade wordt gemaakt? Je ziet het in onderstaande video.