0/0000

Onderzoek naar mannenpil stopt omdat mannen last krijgen van stemmingswisselingen

3

Onderzoekers hebben een vorm van anticonceptie gevonden voor mannen die voor 96 procent succesvol is – maar het onderzoek moest stoppen nadat 20 deelnemers niet verder wilden. Dat laat Broadly weten. De proefpersonen zouden te veel last hebben van de bijwerkingen, zoals acne en stemmingswisselingen.

Afgelopen vrijdag werden de onderzoeksresultaten bekend gemaakt van eenonderzoek naar de effectiviteit van anticonceptie-hormooninjectie bij mannen. Wat blijkt, de methode is bijna net zo effectief als de pil. Het heeft een slagingspercentage van 96 procent. Dat komt heel dicht in de buurt van de 99,9 procent veiligheid die de pil voor vrouwen biedt tegen zwangerschap.

Aan het onderzoek deden 320 mannen mee tussen de 18 en 45 jaar die gedurende 56 weken regelmatig injecties kregen met twee hormonen. Dat waren: progestageen, dit hormoon vermindert het aantal zaadcellen per ejaculaat, en testosteron, wat de effecten van de progestageen tegengaat.

Het onderzoek is voortijdig stopgezet omdat twintig proefpersonen ermee stopten. Als reden gaven zes van hen aan dat ze door het onderzoek last kregen van stemmingswisselingen. Zes anderen stopten omdat ze last kregen van een van de volgende bijwerkingen: acne, pijn of paniek bij de eerste injectie, hartkloppingen, hoge bloeddruk of erectieproblemen. De overige acht weglopers kapten het af omdat dat ze last hadden van ‘iets dat met hun humeur te maken had’.

Ook al is het onderzoek stopgezet zien de onderzoekers het onderzoek als een overwinning in de toekomst van de anticonceptie. Mario Philip Reyes Festin van World Health Organisation zei in een persbericht: ‘Het onderzoek laat zien dat een hormonaal anticonceptiemiddel voor mannen werkt en zwangerschappen kan voorkomen.’ De komst van anticonceptie voor mannen is misschien dus toch dichterbij dan we denken.

Lees ook: Als alles goed gaat, is de mannenpil er over een paar jaar. Jaja
 

02-11-2016

Reacties (3)*zucht* 12-11-2016 om 19:31

Deze bijwerkingen zijn inherent aan toegevoegd steroïden. Dit hoort bij het werkingsmechanisme en de grote hoeveelheid aangrijpingspunten. Ook anabolen steroïden (wat veel mannen ook gebruiken) en hormonale anticonceptie voor vrouwen geven deze bijwerkingen. Als mannen graag zelf willen bepalen wanneer en met wie ze een kind krijgen, zullen ze deze bijwerkingen voor lief moeten nemen. Het is misschien nog mogelijk om de incidentie ervan wat te verlagen, maar het zal een vergelijkbaar spectrum aan bijwerkingen houden.
Het verbaasd me dat deze bijwerkingen zo zwaar worden geacht. Bij de pil zijn deze bijwerkingen ook en die zijn al 40+ jaar op de markt.


An 03-11-2016 om 21:24


1. Ik had nooit stemmingswisselingen. Wel geregeld een rothumeur, maar hebben wij mannen & vrouwen dat niet allemaal? Minstens eenmaal per week, schat ik, haha! In ieder geval niet een keer per maand.
2. Mijn risico/kans op zwangerschap heb ik graag zelf in de hand. Gaat het een keer mis, dan toch alleen door mijn eigen toedoen.
Deze discussie heb ik dan ook nooit begrepen! (En jammer van het budget voor dit onderzoek...)


catlover 03-11-2016 om 17:25

het zijn nog steeds de vrouwen die dat allemaal wel moeten doorstaan, mannen? hebben vast te veel oestrogeen door veelvuldige hormoon inname uit voedsel
Ook interessant


ProductenDe nieuwe opzij Vorige edities