De Rosebud Atletiekclub voor Vrouwen - Carrie Snyder

Boekenclub

5/2015
Het is 1928. Voor het eerst doen vrouwelijke hardlopers mee aan de Olympische Spelen in Amsterdam. De (fictieve) Canadese Aganetha Smart wint goud op de 800 meter.  

Een eeuw later loopt de 104-jarige Aggie alleen nog hard in haar gedachten. Twee onbekenden willen een documentaire over haar maken, wat herinneringen doet opwellen. Aan haar jeugd, aan haar olympische droom en aan de vele decennia daarna, die getekend werden door dromen, tegenslag en verlies. 

Snyder liet zich voor De Rosebud Atletiekclub voor Vrouwen inspireren door het eerste Canadese vrouwelijke team – The Matchless Six – dat in 1928 aan de Spelen meedeed. Haar eigen liefde voor hardlopen deed de rest, die spat van de bladzijdes af. Daarbij wil de auteur veel. Snyder vertelt een verhaal over ouderdom en de werking van herinnering, én een beschouwing op vrouwenemancipatie, én de kroniek van een gouden atleet én voegt daar een mysterie aan toe. De Rosebud Atletiekclub voor Vrouwen is vooral een verhaal over worstelingen met familie, ziekte, zwangerschap, en ambitie.

Meer lezen? Je bestel De Rosebud Atletiekclub voor Vrouwen hier in onze shop


Bron foto 
Door Merel Blom / 12-05-2015


Tijdelijke aanbieding
OPZIJ TOP 100
Gerelateerde producten
Aanmelden Nieuwsbrief
Elke week de nieuwste OPZIJ-artikelen in je mailbox? Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief.