5/2016

Het meisje dat van IS won - Farida Khalaf en Andrea Hoffman


Eenmaal terug na een ontvoering door IS en een leven als seksslaaf, kan Khalaf de schande van die ervaringen niet te boven komen.

Het vredige leven van de yezidische Farida Khalaf verandert in een hel als ze op brute manier van haar toekomst en haar vrijheid wordt beroofd. Ze is 18 jaar als IS-strijders in 2014 haar dorp in Noord-Irak overvallen. De IS-strijders vermoorden alle mannen en ontvoeren de meisjes, die als seksslaaf worden verkocht.

Khalaf probeert meerdere keren zelfmoord te plegen tijdens haar gevangenschap. Zo hoopt ze te voorkomen dat ze verkracht wordt. Dat mislukt jammerlijk, en ze wordt door schaamte overspoeld. Haar waardigheid is haar immers afgenomen, haar zuivere imago en dat van haar familie is besmeurd.

Hoewel ze zichzelf en vijf anderen van IS weet te bevrijden, zit Khalaf alsnog gevangen: in een cultuur die schande spreekt van deze ontvoerde
meisjes. Opnieuw beginnen is dus onmogelijk, en daarom verhuist ze naar Duitsland. Khalaf staat de monsters van IS niet toe de rest van haar leven ook te verwoesten. Het meisje dat van IS won ontroert en roept naast woede om al het onrecht dat Khalaf wordt aangedaan, bovenal bewondering voor haar strijdlust op.

Meer lezen?  Je bestelt Het meisje dat van IS won hier in onze shop

 
22-04-2016


Ook interessant


ProductenDe nieuwe opzij Vorige edities