5/2015

Liefde tussen 5 en 7 - Wanda Reisel

Ogenschijnlijk is het een simpel liefdesverhaal, maar Liefde tussen 5 en 7 neemt een loopje met de werkelijkheid.

De hoofdpersoon van Wanda Reisels nieuwe roman Liefde tussen 5 en 7 lijkt verdacht veel op Corine Koole, journalist voor Volkskrant Magazine. Ook Liza Wolf interviewt vreemdgangers over hun stiekeme liefde, zo smeuïg en empathisch dat het lijkt alsof ze het allemaal uit haar duim zuigt, wat bij Liza soms ook het geval is. Verbeelding en realiteit gaan pas echt met elkaar aan de haal als Liza op een broeierige zomerdag via Facebook ontdekt dat haar eigen man al jaren een affaire heeft, inclusief liefdestweeling, woonachtig in Boston, waar hij een week per maand als topchirurg verblijft.

In de twee uur vóór zijn thuiskomst, tussen vijf en zeven uur in de middag, zint Liza, terwijl ze in de koelte van het aquarium van een dierentuin de verborgen wereld van haar onderbewustzijn aftast, op wraak. Dat gaat veel en veel verder dan haar aanvankelijke wraakplannen en geeft haar ook nog eens hét alibi voor een volkomen vrij leven. Want liefde is misschien helemaal niet gebaat bij te veel eerlijkheid en echtheid. Met Liefde tussen 5 en 7 lijkt Reisel een spannend liefdesverhaal te hebben geschreven. Niets is echter wat het lijkt in deze roman. Zo skipt Liza wel heel gemakkelijk tussen Amerika en Nederland zonder dat de tijd meebeweegt.

Als Liza zich om 18.37 uur afvraagt: ‘Maar wat zocht ik? Het bewijs van wat? Was het pure zelfkwelling? Of moest ik me er nog van overtuigen dat Luc het echt was die hier straks kwam binnen wandelen en niet een dubbelganger?’ denkt de lezer: ‘18.37 uur? Hier klopt iets niet.’ Helemaal op het eind schieten die zinnen je weer te binnen – want als Liza het gelukkige gevoel heeft ‘alles valt met alles samen’, realiseer je je dat Liza Wolf misschien een nog grotere fantast is dan we al dachten.

Meer lezen? Je bestelt Liefde tussen 5 en 7 hier in onze shop


Bron foto

 
31-05-2015
Daphne van Paassen
Adjunct hoofdredacteur
Meer over Daphne van Paassen >


Ook interessant


ProductenDe nieuwe opzij Vorige edities