3/2015

De verhuizing - Roanne van Voorst

Freek de Maaker is nooit ergens écht enthousiast over. Niet zoals zijn moeder, een bekend actrice voordat ze aan haar tweede hersenbloeding sterft. Of niet zoals zijn imposante geliefde Marise, die borrelt van de energie. Totdat hij bij de gemeente als veiligheidscoördinator aan de slag gaat en midden in de ergste probleemwijk van Nederland een flat betrekt. 

De overijverige ambtenaar gaat volledig op in zijn werk, fiets elke dag fluitend door ‘zijn’ wijk en draagt zijn getroebleerde wijkbewoners schijnbaar een warm hart toe. Marise heeft het ondertussen gehad met zijn krampachtige ijver en pakt haar spullen, Freek vertwijfeld achterlatend. Als hij Marise maar kan laten inzien dat zijn geploeter een hoger doel dient, komt ze vast en zeker bij hem terug, denkt hij. Freek organiseert een rondleiding in de wijk voor zijn collega’s en de minister, voor wie Marise werkt, om hen te doordringen van zijn buitengewone visie. Maar wanneer overschrijd je de grens van idealistisch naar gevaarlijk betuttelend? En verloopt Freeks masterplan zoals hij dat voor ogen heeft? 

De 31-jarige Roanne van Voorst is journalist en antropoloog en deed eerder onderzoek naar allochtone jongeren in Nederland. Hoewel Freeks tokkieburen soms wel erg welbespraakt overkomen, schreef Van Voorst het zwart-humoristische De verhuizing onmiskenbaar vanuit een groot inzicht in kwetsbare groepen én in de menselijke psyche.

Meer lezen? Je bestelt 'De verhuizing' hier in onze shop 


bron foto
 
16-03-2015


Ook interessant


ProductenDe nieuwe opzij Vorige edities