2/2015

Een bijna volmaakte vriendschap - Milena Michiko Flašar


De 20-jarige Taguchi Hiro heeft zich sociaal volledig teruggetrokken. Hij brengt zijn dagen door in zijn kamer, spreekt niet en vermijdt elk contact met de buitenwereld.

Hij is niet alleen: geschat wordt dat meer dan drie miljoen jongeren in de extreem veeleisende Japanse maatschappij dit gedrag vertonen. De half Japanse, half Oostenrijkse Milena Michiko Flašar schreef er een fijnzinnige, donker-sprookjesachtige romandebuut over.

Na twee volle jaren isolement zet Taguchi zijn eerste stap buiten de deur. Zwetend van angst loopt hijdoor de stad en vindt zijn weg naar een bankje in het park. In de dagen erna zit tegenover hem een keurige kantoorman: rood-grijs gestreepte stropdas, liefdevol gevuld lunchtrommeltje op schoot. Dagenlang slaan ze elkaar met verhulde nieuwsgierigheid gade, totdat ze op een dag naast elkaar gaan zitten en een zonderlinge vriendschap beginnen. Ze vertellen elkaar over teleurstellingen, verdriet, angsten en leugens. Totdat de man ineens niet meer naar het park komt.

Michiko Flašar wordt vergeleken met Haruki Murakami en vertelt in krachtig introvert, poëtisch taalgebruik over eenzaamheid en vervreemding in de massa. Een fenomeen dat voor lezers wereldwijd pijnlijk begrijpelijk is. Een bijna volmaakte vriendschap werd in Duitsland al een bestseller, verschijnt in zeven talen en ligt deze maand hier in de boekhandel.

Meer lezen? Je bestelt 'Een bijna volmaakte vriendschap' hier in onze shop


bron foto

 
09-02-2015


Ook interessant


ProductenDe nieuwe opzij Vorige edities