Lees mee!

Vrouwen zijn lezers. En vrouwen bevolken ook voor 80% de leesclubs in Nederland. Zelfs in jachtige tijden blijft het boek en de mogelijkheid dit in (digitale) clubs te bespreken, lokken. Opzij, vrouwenblad par excellence, introduceert haar eigen boekenclub.

Bij Opzij geloven we heilig in de kracht (en macht) van een goed boek. Omdat we onze lezers met nog meer klem willen wijzen op boeken (romans én non-fictie) die wij, om uiteenlopende maar moverende redenen, de moeite waard vinden, is er vanaf nu ook een Opzij Boekenclub. En die is ook leuk voor niet-Opzij-lezers, maar dit terzijde.

Wat gaan we doen?

Zesmaal per jaar kiezen we een titel uit die aan onze kwaliteitseisen voldoet. We kondigen dit nieuwe Opzij-Boekenclubboek tijdig aan in onze boekenbijlage. Die introductie voorzien we van leestips: let op personage X, welke rol speelt de stad Y in deze roman, met welk idee is de auteur aan dit boek begonnen?

Vervolgens publiceren we in de weken daarna op onze site een recensie van het bewuste boek. Je kunt als lezer online reageren, of met andere lezers in discussie. De 
De sterkste reacties zullen we meenemen in de boekenbijlage van Opzij. Verder zetten we acties op touw rond het Boekenclubboek: commentaar van de auteur zelf, een interview of een chatsessie.

En dan even praktisch: de titel in kwestie zal via onze site te koop zijn. Ook is het in de toekomst mogelijk een abonnement-plus (een abonnement inclusief de Opzij-Boekenclubboeken) te nemen, of je huidige normale abonnement uit te breiden tot een abonnement-plus.

Ga hier naar het laatste boek van de Opzij Boekenclub, en discussieer mee! 
 

 

De nieuwe opzij Vorige edities