Stem mee voor de Impact award!

Naast de Top 100 presenteren we dit jaar ook een top 10-lijst voor de Impact Award. In deze lijst komen vrouwen te staan die minder zichtbaar zijn voor het grote publiek, maar wel veel impact hebben op onze samenleving. We willen hen hiermee meer zichtbaar maken en de impact van hun werk erkennen.
 
De nummer één op de Impact-lijst zal de Impact Award ontvangen. Hieronder staan vrouwen die volgens ons kans maken op deze prijs. Dat zijn vrouwen die vanuit een formele positie veel invloed uitoefenen, maar ook dames die in de informele sfeer grenzen doorbreken. Het zijn stuk voor stuk personen die hun kennis, geld, ervaring, tijd en kracht gebruiken om invloed uit te oefenen. 

Hieronder staan degenen die zijn genomineerd door het Nederlandse publiek. Je kunt niet meer stemmen. De winnaars worden bekend gemaakt in nummer 12 van ons blad van dit jaar.


 

 
Naam: Ilhaam Awees
Leeftijd: 32
Functie: Activist

 
Ilhaam is een uitgeprocedeerde asielzoekster en lid van de actiegroep 'We are here'. Ze is sinds 2009 in Nederland. Met een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt, maar ook niet mag werken en dus op straat leeft, maakt ze haar ondraaglijke situatie zichtbaar door de media op te zoeken.
 
 
Naam: Naïma Azough
Leeftijd: 44
Functie: Programmamaker en speciaal rapporteur preventie extremisme.

 
Minister Jet Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) hebben Naima Azough gevraagd als speciaal rapporteur om extremisme te helpen voorkomen. Tot het einde van dit jaar brengt Azough in kaart wat goed en minder goed werkt in de Nederlandse praktijk
 
Naam: Hassnae Bouazza
Leeftijd: 43, uit 1973
Functie: journalist en opiniemaker

 
Hassnae Bouazza was regisseur en eindredacteur van de veelbesproken zesdelige documentaireserie Seks en de Zonde.
Ze heeft haar eigen online glossy Aicha Qandisha en in 2015 ontving ze in Beiroet de Arouwad Award voor haar werk over de Arabische wereld.
 
Naam: Nadia Bouras
Leeftijd: uit 1981
Functie: Historicus

 
Historicus Nadia Bouras heeft twee boeken geschreven over migratie en Marokkanen in Nederland. Ze is nieuwsgierig, solidair en durft ongehoorzaam te zijn. Gastarbeiders noemt zij pioniers.
 
Naam: Ikram Chiddi
Leeftijd: 39, uit 1977
Functie: Voorzitter van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland

 
Ikram Chiddi zet zich met hart en ziel in voor de onderdrukte vrouw. Haar wapenfeiten spelen zich voornamelijk achter de schermen af, niet zichtbaar voor de buitenwereld. 
 
Naam: Esma Choho
Functie: Rolmodel, ondernemer, inspirator.

 
In 2012 schreef Esma Choho het Final Change Report (2012) voor de aanpak van cultuurverandering en sociale innovatie in het bedrijfsleven. Daarvoor interviewde ze o.a. tweehonderd invloedrijke Nederlanders. 
 
Naam: Raja Felgata
Leeftijd: 40
Functie: Journalist, regisseur, schrijver, hoofdredacteur De Kleurrijke Top 100


Felgata heeft in 2010 een eigen top 100 bedacht als antwoord op alle andere top 100 lijsten in NL. Ze schreef het boek 'I love Mo' over de seksuele relatie tussen Marokkaanse mannen en vrouwen. In 2011 ontving ze een lintje voor de democratie en in 2015 kreeg ze de aanmoedigingsprijs voor etnische zakenvrouw van het jaar.
 
Naam: Rineke Derksen
Functie: Oprichter Gelukkig HB

 
Derksen begeleid hoogbegaafde kinderen, hun ouders en hun docent. Speciale aandacht heeft ze daarbij voor meisjes die zich 'verstoppen'; die het liefst op willen gaan in de massa en zichzelf niet echt durven laten zien.
 
Naam: Janny Dierx
Functie: Adviseur en registermediator MfN

 
Koploper als voorvechtster van herstelrecht en mediation in strafrecht. Janny Dierx is een strijdbare onvermoeibare originele denker.
 
Naam: Kamalia El Ghazi
Leeftijd: 41
Functie: Ontwerpster Kamalia Creations

 
Kamalia El Ghazi maakt kaftans om de vrouwelijkheid van oosterse vrouwen te vieren. El GhaziI in NRC: ‘Iedere vrouw voelt zich een prinses als ze een kaftan draagt.’
 
Naam: Rajae El Mouhandiz
Leeftijd: 37
Functie: Marokkaans/Algerijns/Nederlandse zangeres, producent en muziek-theatermaker

 
Rajae El Mouhandiz zingt, brengt platen uit, maakt muziektheater en heeft een internationale carrière opgebouwd. Zij is een Ariane de Rothschild Fellow en van 2009 t/m 2015 stond ze in de lijst van 's werelds 500 meest invloedrijke moslims. Vanaf de lente zal ze met haar solo muziek-theater voorstelling Thuis/Ontheemd langs de theaters in Nederland reizen.
 
Naam: Jalila Essaïdi
Leeftijd: 36
Functie: Bio-art kunstenaar en ondernemer

 
Jalila Essaïdi is eigenaar en directeur van BioArt Labratiries Foundation in Eindhoven. In haar laboratorium maakt ze kunst op het snijvlak tussen kunst en biotechnologie. Het BioArt Lab stimuleert innovatie, faciliteert ondernemerschap en leidt tot nieuwe bio-materialen, start-ups en crossover talenten.
 
Naam: Gloria van Ewijk
Leeftijd: 39
Functie: Ondernemer en coach

 
Gloria van Ewijk is de oprichter van Life Impact Company, een innovatieve sociale organisatie die programma’s aanbiedt op het gebied van leiderschapsontwikkeling, ondernemerschap en het bouwen van een communities. De organisatie wil actief bijdragen aan een wederkerige samenleving, waar aan iedereen kan meedoen en meetelt.
 
Naam: Roline Julen
Functie: Oprichter lunchroom/catering D-roem in Den Haag

 
Met haar leerwerkbedrijf D-roem zorg Roline Julen dat jongeren -voornamelijk tienermoeders- aan de slag kunnen en zo hun leven weer op de rails kunnen krijgen. 
 
Naam: Nora Kasrioui
Leeftijd: 36
Functie: Oprichter vrouwenrechtenorganisatie Brood en Rozen

 
Met stichting Brood en Rozen zet Nora Kasrioui zich in om op nationaal en internationaal niveau sociale gelijkheid te realiseren en richt zich daarbij op kwetsbare lager opgeleiden, vrouwen en hun kinderen. Met out of the box bewustzijnsprogramma's zoals 'Bijstandsvrouw date Topman' en 'Brood en Rozen Leergangen' gericht op zingeving, spiritualiteit en maatschappelijke verbinding zijn vrouwen vooruitgekomen.   
 
Naam: Sabahat Kinaci
Functie: Projectleider Eigen Kracht Deventer Vrouwenproject

 
Sabahat Kinaci ondersteunt vrouwen bij het vinden van werk. In veel gevallen gaat het om vrouwen zonder uitkering, die geen gebruik kunnen maken van regelingen van het UWV of gemeente en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 
 
Naam: Simone Levie
Leeftijd: 35
Functie: Ondernemer en online business coach

 
Simone Levie leert ondernemers hoe ze online trainingen en programma’s kunnen maken, publiceren en verkopen. Eind 2013 zat haar bedrijf in de schulden, maar in 2015 realiseert Simone met haar zaak een omzet van 1 miljoen euro. Dit jaar hielp ze meer dan 400 vrouwen. Simone organiseert ook challenges om vrouwen te leren hun leiderschapsrol te pakken door middel van online kennis van experts.
 
Naam: Fauzia Mahomed Radja
Leeftijd: 32
Functie: Ondernemer

 
Fauzia Mahomed Radja is directeur bij FM Consultancy. In 2015 is zij FM Professionals gestart om MKB bedrijven complete HR oplossingen aan te bieden. Daarnaast heeft ze een Young Professionals Community gestart om starters op de arbeidsmarkt te begeleiden door hen te koppelen aan een mentor uit het bedrijfsleven. In 2015 stond ze ook in De Kleurrijke Top 100 en werd ze genomineerd voor de Viva400 Award.
 
Naam: Münire Manisa
Leeftijd: 27
Functie: politica

 
Münire Manisa is voor de PvdA politiek actief in Amsterdam Nieuw-West en ze is één van de initiatiefnemers van Turks-Nederlands Tegengeluid, een beweging die is ontstaan als reactie op de peiling van Motivaction waaruit zou blijken dat 89% van Turks Nederlandse jongeren sympathiseren met IS. Daarnaast is zij eigenaar van een juridisch advies- en incassobureau in Amsterdam.
 
Naam: Meral Polat
Leeftijd: 34
Functie: Actrice en theatermaker

 
Polat kreeg in 2008 de Guido Moor Prijs voor haar rol in Hollandse Spoor. Ze speelde in verschillende theatervoorstellingen, waaronder Gesluierde monologen, en televisieseries en films, waaronder Keyzer & De Boer Advocaten, Lijn 32 en Noord Zuid.
 
Naam: Lian Priemus
Functie: oprichter Hoost, vluchtelingenopvang

 
In samenwerking met Gastvrij Oost en Stadsdeel Oost in Amsterdam zette Lian Priemus ze HOOST op; een onderkomen voor dertig vluchtelingen.
 
Naam: Lilian Tham
Functie: Bestuurder MOC Kabouterhuis

                              
Bestuurder Medisch Orthopedagogisch Centrum Kabouterhuis en voortrekker van de transformatie van de zorg voor jeugd in Amsterdam. Ook is zij initiator van het professionaliseren van de jeugdzorg in Indonesië.
 
Naam: Fatma Aktas
Leeftijd: 40
Functie: Voorzitter vrouwenvereniging Avrasya


Aktas helpt mensen, voornamelijk vrouwen, die onder de armoedegrens leven om economische zelfstandig te worden. Daarnaast biedt ze honderden vrouwen de mogelijkheid culturele activiteiten te volgen hen daarbij te financieren. Aktas heeft vaak een unieke kijk en een breed perspectief. Ze stimuleert vrouwenemancipatie door mensen met elkaar te verbinden.
 
Naam: Mette te Velde
Leeftijd: 35
Functie: Oprichter Strawberry Earth

 
Mette (35) is oprichter en creatief directeur van Strawberry Earth, een organisatie die zich - middels een blog, events, academie, jaarlijks festival en een grote dosis optimisme - inzet voor duurzaamheid en een eerlijke lifestyle.
 
Naam: Karina Holwerda
Leeftijd: 29
Functie: CEO Miss Legal


Holwerda heeft de toegang voor vrouwen tot het recht laagdrempelig gemaakt. Alle juristen van Miss Legal zijn vrouwen en zij geven aan iedereen vijf minuten gratis advies om financiele hulp ook laagdrempelig te maken. Daarbij geven zij niet alleen juridisch advies, ze zijn ook een luisterend oor (je beste vriendin) en streven ze echt naar een oplossing. Klanten werft Holwerda via social media, om juridisch advies voor iedereen toegankelijk te maken.
 
Naam: Myra de Wildt
Leeftijd: 36
Functie: Oprichter Happy Single Moms


De Wildt maakt zich sterk voor alle alleenstaande moeders. Het is haar doel om hen een gelukkiger leven te geven door ze positief te ondersteunen met blogs, advies en coaching over financiele, juridische en sociale vraagstukken. Dat doet ze via de communitysite Happy Single Moms. Daar kunnen lotgenoten ook elkaar vinden en elkaar helpen. Mensen vinden De Wildt positief, hoopvol en inspirerend.
 
Naam: Sandra Ballij
Functie: Social entrepreneur Ctalents


Balij is  oprichter van Ctalents, een arbeidsbemiddeling voor young professionals met een zintuigelijke handicap, en dat is behoorlijk groot gegroeid. Ctalents ondersteunt en coacht werkzoekenden met een uitdaging (blind, slechtziend, doof, slechthorend) op hun ontdekkingstocht naar hun talenten. Aan de hand van deze talenten bekijkt Ctalents op welke manier zij die optimaal kunnen inzetten bij werkgevers in heel Nederland.
 
Naam: Annika Mudde-Zeevaart
Leeftijd: 31
Functie: Bestuurslid van VOV en advocaat

 
Mudde is bestuurslid van Vrouwen Ontmoeten Vrouwen (VOV), werkend vanuit Tilburg en van het Women Business Center Brabant. VOV is een actief netwerk dat het ontmoeten, opleiden, coachen alsook werven en selecteren van topvrouwen, vrouwelijke toezichthouders en ondernemers stimuleert.
 
Naam: Eva Yoo Ri Brussaard
Leeftijd: 36
Functie: Bestuurslid Single SuperMom


Eva Yoo Ri zet zich elke dag weer in met haar organisatie Single SuperMom voor de alleenstaande moeders. Dit doet zij vrijwillig met een team van vrijwilligers om haar heen die steun bieden. Het doel van de organisatie is het versterken van de positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders en dit doen zij via de website en door het organiseren van activiteiten. Van netwerkevents tot trainingen die de positie van de alleenstaande moeders verbeteren. 
 
Naam: Snezana Zivcevska-Stalpers
Leeftijd: 43
Functie: Project Manager Technologie en Innovatie


Snezana Zivcevska-Stalpers is Project Manager Technologie en Innovatie bij IBM Nederland. Ze is ook een groot promotor van gender equality in ICT: ze is een mentor voor jonge vrouwen die een successvolle carrière in de ICT willen. Ze neemt ook deel aan verschillende initiatieven zoals UN Women - EmpowerWomen, Women in Tech, IBM Smarter Women Network en TEDxAmsterdamWomen. Ze is ook oprichtster van het Women's Professional Empowerment Initiative - Amsterdam. 
 
Naam: Sara Coster
LeeftijdL: 51
Functie: Kinderwenscoach en auteur


Deze dame zet zich in om mensen te begeleiden met een kinderwens. Homo of hetero, man of vrouw, met of zonder relatie, iedereen die niet een standaard hetero relatie heeft waarbij beide partners een kinderwens hebben, helpt zij om een wens meer vorm te geven. Met persoonlijke begeleiding, lezingen, workshops, maar ook met veel voorlichtingsavonden en speeddates via de stichting Meer dan Gewenst.