Home Top 10 – Feelgood

Top 10 – Feelgood

De fijnste feelgood-romans van dit moment.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

1. Jojo Moyes, Dicht bij jou
Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen.

Koop dit boek bij bol.com

2. Jill Mansell, Ik zie je op het strand
Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Koop dit boek bij bol.com

bijna echt3. Liane Moriarty, Bijna echt gebeurd
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd. Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Koop dit boek bij bol.com

4. Sophie Kinsella, Mijn niet zo perfecte leven
Cat Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.

Koop dit boek bij bol.com

5. Nicholas Sparks, Wij twee
Een nieuwe roman van de auteur van The Notebook. Russell heeft alles wat hij zich maar kan wensen: een geweldige vrouw, een lieve dochter, een prachtig huis en een succsvolle carriere. Als hij eerst zijn baan en dan de liefde van zijn vrouw verliest stort zijn wereld in. Steeds vaker staat hij er bij de opvoeding van zjin dochter alleen voor. Russel moet noodgedwongen op zoek naar een nieuw bestaan, en dat is zeker niet makkelijk.

Koop dit boek bij bol.com

6. Diana Gabaldon, De reiziger
Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens. De Netflix-serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon.

Koop dit boek bij bol.com

7. Cathy Kelly, Tussen zussen
Tussen zussen is weer een heerlijke feelgoodroman van Cathy Kelly. Een mooi verhaal over familiebanden en in het bijzonder de band tussen zusjes. Cassie is de brave zus en doet al haar hele leven alles zoals het hoort. Ze denkt aan iedeeen behalve aan zichzelf en dat begint haar op te breken. Coco is de rebel van de familie, die met volle teugen van haar vrijheid geniet. Maar dan loopt ze ineens iemand uit het verleden tegen het lijf. Cassie en Coco hebben een bijzndere band met hun oma Pearl, die hen helpt waar ze kan maar zelf geplaagd wordt door twijfels over een beslissing die ze lang geleden nam.

Koop dit boek bij bol.com

8. Corina Bomann, Het klaprozenjaar
Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Dan blijkt al snel dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en haar man noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Vol vragen gaat Nicole naar haar moeder Marianne, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten. Geconfronteerd met het verdriet van haar dochter begint Marianne te vertellen: over de jaren na de Tweede Wereldoorlog, over haar grote liefde uit Frankrijk en over diepe eenzaamheid. Nicole, diep geraakt door het verhaal van haar moeder, besluit dat het tijd wordt om de wonden uit het verleden te helen en haar kind een toekomst te geven.

Koop dit boek bij bol.com

9. Danielle Steel, Magie
In Parijs wordt elke zomer een white dinner gehouden: een diner in de buitenlucht waarbij alle gasten witte kleren dragen. Na zonsondergang worden witte ballonnen met lichtjes losgelaten, elk met een geheime hartenwens van een genodigde. Dit jaar zijn twee bevriende stellen aanwezig die voor een grote verandering staan. Jean-Philippe en Valerie Dumas, de een bankier, de ander redacteur bij Vogue, overwegen een mogelijke uitzending naar China. Benedetta en Gregorio Mariani leiden samen een Italiaans mode-imperium. Maar hij heeft een grote zwakte die zowel hun bedrijf als hun huwelijk bedreigt. Magie volgt deze vier vrienden in hun hartverscheurende en soms verrassende keuzes, tot zij elkaar een jaar later terugzien bij het white dinner.

Koop dit boek bij bol.com

10. Santa Montefiore, De laatste roos van de zomer
Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill telkens weer als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel. Intussen wordt Kitty’s leven op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen, en ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn maar hun gevoelens niet. Hebben ze de kracht om elkaar te weerstaan, of zetten ze alles op het spel voor een paar gestolen momenten samen? En er bloeit nóg een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet. Hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept.

Koop dit boek bij bol.com