Home Top 10 – Thrillers

Top 10 – Thrillers

De beste thrillers en spannende boeken van dit moment.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

dan brown oorsprong1. Dan Brown, Oorsprong
In Oorsprong houdt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolisme zich bezig met de vragen: waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla. Zoals we van Dan Brown gewend zijn zit het verhaal vol moderne kunst, technologie, religie en geschiedenis. Langdon is in Bilbao om een belangrijke presentatie bij te wonen van een wetenschappelijke ontdekking die wereld op zijn grondvesten zal doen schudden. De gastheer is Edmond Kirsch, een wereldberoemde miljardair en futurist. Nog voor hij zijn onthulling kan doen barst de avond uit in chaos. Dan blijkt dat zelfs het Spaanse koninklijk huis en de kerk bij de zaak betrokken zijn. Aan Robert Langdon de taak om de ontdekking van Kirsch te achterhalen.

Koop dit boek bij bol.com

2. David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht
Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist zijn terug! Na een heldhaftige actie belandt Lisbeth Salander voor korte tijd in een vrouwengevangenis. Met haar sterke rechtvaardigheidsgevoel kan ze niet lijdzaam toezien hoe de gevangene in de cel naast haar, de timide Farida Kazi, geterroriseerd wordt door bendelid Benito. De bewakers willen of durven er niets aan te doen.

Als haar oude voogd Holger Palmgren haar bezoekt en vertelt dat hij documenten heeft over hoe zij als meisje door de autoriteiten behandeld werd, gaat Lisbeth op onderzoek uit. De naam van vermogensbeheerder Leo Mannheimer komt naar voren en ze wil dat haar goede vriend, journalist Mikael Blomkwist, onderzoek naar hem doet. Intussen is Lisbeth in de gevangenis niet meer veilig.

Koop dit boek bij bol.com

3. Stephen King, Schone slaapsters
Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Koop dit boek bij bol.com

4. Camilla Läckberg, Heks
Als de vierjarige Stella verdwijnt en later dood wordt teruggevonden, worden twee tienermeisjes beschuldigd van moord. Dertig jaar later verdwijnt er weer een klein meisje. Er zijn overeenkomsten met de oude zaak. Rechercheur Patrik Hedstrom moet onderzoeken of er een verband is. Langzaam maar zeker ontdekken hij en Erika dat de zaak ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat dat een vrouw die in de zeventiende eeuw beschuldigd werd van hekserij meerdere gezinnen vervloekte…

Koop dit boek bij bol.com

doorbraak5. Simone van der Vlugt, De doorbraak
Na een traumatische jeugd en een afschuwelijke gebeurtenis ontvlucht de jonge Romée, een talentvolle zangeres, haar ouderlijk huis. Ze wordt ontdekt en breekt door, maar kan niet genieten van de plotselinge roem. Ze wordt beschuldigd van plagiaat en krijgt te maken met een angstaanjagende stalker. Haar broer Rob raakt intussen ook nog vermist tijdens zijn wereldreis. Wanhopig gaat ze naar hem op zoek. Al snel blijkt dat Romée tijdens haar zoektocht de confrontatie moet aangaan met haar verleden en terug moet naar het dorp waar ze zoveel ellende heeft meegemaakt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Koop dit boek bij bol.com

weet geheim6. Tess Gerritsen, Ik weet een geheim
Een jonge vrouw wordt dood in haar bed aangetroffen. Haar ogen zijn uit hun oogkassen gerukt en in haar hand gestopt. Is het een hint naar de horrorfilms die het slachtoffer heeft gemaakt? Het onderzoek leidt rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles naar een moordzaak die jaren geleden werd opgelost. Maar zit de moordenaar wel echt in de gevangenis of loopt hij nog vrij rond? Vreemd genoeg is er iemand die weet dat zij het volgende slachtoffer wordt, maar zij heeft een geheim dat ze niet kan doorvertellen. Ik weet een geheim is weer een genadeloos spannende thriller van Tess Gerritsen, die eerder o.a. De chirurg, Zustermoord en Sneeuwval schreef.

Koop dit boek bij bol.com

7. Karen Rose, In het vizier
Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een geheime aanbidder die haar brieven stuurt en die precies lijkt te weten wat ze denkt en waar ze is. Behalve een stalker is hij ook levensgevaarlijk, want hij heeft zich ten doel gesteld criminelen te vermoorden die Kristen niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Maar het gevaarlijkste is dat hij Kristens diepste geheim kent. Een geheim dat haar er tot nu toe van weerhield in te gaan op de avances van Abe Reagan, de rechercheur die haar bijstaat sinds ze doodsbedreigingen ontving. Terwijl een seriemoordenaar steeds gruwelijker te werk gaat, ontwikkelt zich een gepassioneerde relatie tussen Kristen en Abe, zelfs nu de moordenaar uit is op vergelding en Kristen zijn doelwit is. Van Karen Rose verschenen eerder onder meer Niemand zeggen en In het donker en In de val.

Koop dit boek bij bol.com

8. Karin Slaughter, Goede dochter
De nieuwste Karin Slaughter! Een afschuwelijke moordaanslag gooit het leven van zusjes Sam en Charlie overhoop. Hun moeder sterft, hun vader wordt nooit meer de oude en de zusjes hebben beiden hun eigen trauma’s te verwerken. Achtentwintig jaar later is Charlie getuige van een dodelijke schietpartij op een school. En dan blijkt dat beide gebeurtenissen met elkaar te maken hebben.

Koop dit boek bij bol.com

9. Saskia Noort, Huidpijn
Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Koop dit boek bij bol.com

10. Jo Nesbø, De dorst
De politie vindt het lichaam van een vrouw; een Tinderdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Harry Hole moet de zaak oplossen, maar hij weigert terug te gaan naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor. Als hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht moet hij de confrontatie aangaan met zijn aartsvijand.

Koop dit boek bij bol.com