Home Top 25 – Bestsellers

Top 25 – Bestsellers

De 25 bestsellers van dit moment.

Opzij werkt samen met bol.com. Koopt u via de site van Opzij een boek of een ander artikel bij bol.com, dan betaalt u hetzelfde als bij andere winkels. Maar Opzij krijgt een paar procent commissie op de aankoopprijs van de door u gekochte artikelen. U steunt zo Opzij terwijl het u niets extra kost.

dan brown oorsprong1. Dan Brown, Oorsprong
In Oorsprong houdt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolisme zich bezig met de vragen: waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla. Zoals we van Dan Brown gewend zijn zit het verhaal vol moderne kunst, technologie, religie en geschiedenis. Langdon is in Bilbao om een belangrijke presentatie bij te wonen van een wetenschappelijke ontdekking die wereld op zijn grondvesten zal doen schudden. De gastheer is Edmond Kirsch, een wereldberoemde miljardair en futurist. Nog voor hij zijn onthulling kan doen barst de avond uit in chaos. Dan blijkt dat zelfs het Spaanse koninklijk huis en de kerk bij de zaak betrokken zijn. Aan Robert Langdon de taak om de ontdekking van Kirsch te achterhalen.

Koop dit boek bij bol.com

2. Griet Op de Beeck, Het beste wat we hebben
Het beste wat we hebben is het eerste deel van een trilogie met een belangrijk thema dat de auteur aan het hart gaat. Lucas, een succesvol rechter, kampt met negatieve gedachten. Hij raakt geobsedeerd door een brug waar jaarlijks gemiddeld veertien mensen afspringen. Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

Koop dit boek bij bol.com

3. David Lagercrantz, De man die zijn schaduw zocht
Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist zijn terug! Na een heldhaftige actie belandt Lisbeth Salander voor korte tijd in een vrouwengevangenis. Met haar sterke rechtvaardigheidsgevoel kan ze niet lijdzaam toezien hoe de gevangene in de cel naast haar, de timide Farida Kazi, geterroriseerd wordt door bendelid Benito. De bewakers willen of durven er niets aan te doen.

Als haar oude voogd Holger Palmgren haar bezoekt en vertelt dat hij documenten heeft over hoe zij als meisje door de autoriteiten behandeld werd, gaat Lisbeth op onderzoek uit. De naam van vermogensbeheerder Leo Mannheimer komt naar voren en ze wil dat haar goede vriend, journalist Mikael Blomkwist, onderzoek naar hem doet. Intussen is Lisbeth in de gevangenis niet meer veilig.

Koop dit boek bij bol.com

4. Stephen King, Schone slaapsters
Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Koop dit boek bij bol.com

5. Mo Gawdat, De logica van geluk
Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer.

Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Koop dit boek bij bol.com

6. Paolo Cognetti, De acht bergen
Met hun sneeuw, afgronden, watervallen, meertjes en groene weiden zijn de bergen meer dan alleen een natuurverschijnsel, ze weerspiegelen een manier van leven. In De acht bergen volgen we Pietro, die aan het begin van het verhaal elf jaar is. Hoewel hij in Milaan woont brengt hij met zijn ouders elke zomer door in de bergen, in een dorpje in de Valle d’Aosta. Zijn ouders zijn niet gelukkig in de stad, die hen vervult met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven kozen. Hun gedeelde passie voor de bergen houdt hen bij elkaar, ook in verdrietige tijden. In het dorpje sluit Pietro vriendschap met Bruno, die even oud is als hij, maar een heel ander leven heeft.  Waar Pietro op vakantie is, moet Bruno voor de koeien zorgen. In Italië won Cognetti’s roman De acht bergen de prestigieuze Premio Strega.

Koop dit boek bij bol.com

7. Artur Japin, Kolja
De doofstomme Kolja is acht jaar oud als de gebroeders Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Zeventien jaar lang trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement. Wanneer Pjotr Iljitsj in 1893 in Sint-Petersburg overlijdt, twijfelt Kolja, inmiddels 25, direct aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt angstvallig verzwegen, maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen. Drie dagen – tot de staatsbegrafenis – heeft hij om de waarheid te achterhalen. Maar terwijl Sint-Petersburg gonst van de geruchten, rijst de vraag of hij de Tsjaikovski’s, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Koop dit boek bij bol.com

8. Yuval Noah Harari, Homo Deus
Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller Sapiens 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw – van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben? Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus.

Koop dit boek bij bol.com

9. Jan Siebelink, De buurjongen
We kennen de Hans Sievez en zijn zoon Ruben uit Siebelinks bestseller Knielen op een bed violen. In De buurjongen keren we terug naar Velp en maken we kennis met Henk Wielheesen, de buurjongen van de familie Sievez. Als zijn moeder sterft wordt Henk op elfjarige leeftijd overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, die hem op allerlei manieren mishandelt. Het is de familie Sievez die ingrijpt en Henk in huis halen. Ruben en Henk zijn nu behalve vrienden ook stiefbroers. De buurjongen is een verhaal over een bijzondere vriendschap.

Koop dit boek bij bol.com

dingen die10. Haemin Sunim, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
In deze Koreaanse megabestseller geeft de boeddhistische monnik Sunim les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

Koop dit boek bij bol.com

11. Ken Follett, Kingsbridge 3 – Het eeuwige vuur
1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

Koop dit boek bij bol.com

12. Mark Manson, De edele kunst van not giving a fuck
Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Koop dit boek bij bol.com

13. Kees van Kooten, Karrevrachten pennevruchten
De radio- en televisiesatire van Van Kooten en De Bie (1963-1998), de jaarlijkse Bescheurkalender (1973-1986), romans en verhalen in tweeënveertig boeken en luisterboeken, honderden Treitertrendcolumns en Modermismen, serieuze essays, luchtige lezingen, songteksten en scenario’s, voor- en nawoorden, haiku, gelegenheidsgedichten, theaterteksten, necrologieën, enzowoord enzowoord: Kees van Kooten voorvoelde zijn onthutsende productie al op vijfjarige leeftijd, toen hij in een kattebelletje aan zijn vader schreef: ‘Ik blijf aan de gang met de sreiffen’. Streng maar rechtvaardig selecteerde hij het leukste en het mooiste van het sterkste en het beste van zichzelf; door Piet Schreuders al dan niet in facsimile samengebracht in een ongemeen gevarieerde, dikke en rijk geïllustreerde ‘Wehkamp-catalogus’.

Koop dit boek bij bol.com

doorbraak14. Simone van der Vlugt, De doorbraak
Na een traumatische jeugd en een afschuwelijke gebeurtenis ontvlucht de jonge Romée, een talentvolle zangeres, haar ouderlijk huis. Ze wordt ontdekt en breekt door, maar kan niet genieten van de plotselinge roem. Ze wordt beschuldigd van plagiaat en krijgt te maken met een angstaanjagende stalker. Haar broer Rob raakt intussen ook nog vermist tijdens zijn wereldreis. Wanhopig gaat ze naar hem op zoek. Al snel blijkt dat Romée tijdens haar zoektocht de confrontatie moet aangaan met haar verleden en terug moet naar het dorp waar ze zoveel ellende heeft meegemaakt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Koop dit boek bij bol.com

15. Camilla Läckberg, Heks
Als de vierjarige Stella verdwijnt en later dood wordt teruggevonden, worden twee tienermeisjes beschuldigd van moord. Dertig jaar later verdwijnt er weer een klein meisje. Er zijn overeenkomsten met de oude zaak. Rechercheur Patrik Hedstrom moet onderzoeken of er een verband is. Langzaam maar zeker ontdekken hij en Erika dat de zaak ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat dat een vrouw die in de zeventiende eeuw beschuldigd werd van hekserij meerdere gezinnen vervloekte…

Koop dit boek bij bol.com

weet geheim16. Tess Gerritsen, Ik weet een geheim
Een jonge vrouw wordt dood in haar bed aangetroffen. Haar ogen zijn uit hun oogkassen gerukt en in haar hand gestopt. Is het een hint naar de horrorfilms die het slachtoffer heeft gemaakt? Het onderzoek leidt rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles naar een moordzaak die jaren geleden werd opgelost. Maar zit de moordenaar wel echt in de gevangenis of loopt hij nog vrij rond? Vreemd genoeg is er iemand die weet dat zij het volgende slachtoffer wordt, maar zij heeft een geheim dat ze niet kan doorvertellen. Ik weet een geheim is weer een genadeloos spannende thriller van Tess Gerritsen, die eerder o.a. De chirurgZustermoord en Sneeuwval schreef.

Koop dit boek bij bol.com

17. Renate Dorrestein, Reddende engel
Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later komt een andere vrouw, Sabine, bij toeval op de boerderij terecht. Ze is hals over kop gevlucht nadat haar man haar in de steek liet voor een ander. Terwijl Sabine onbedoeld allerhande geheimen ontrafelt, wordt haar eigen leven er niet zekerder op. Reddende engel is een spannende, psychologische roman over naastenliefde en eigenbelang.

Koop dit boek bij bol.com

18. Francesc Miralles en Héctor Garcia, Ikigai
Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Zo is een populaire Japanse uitspraak Hara hachi bu, wat betekent ‘eet tot je voor tachtig procent vol zit’, dat is veel gezonder voor je lichaam. Ook hebben ze een moai, een groep mensen met dezelfde interesses die altijd voor je klaarstaan. En wat ze aanraden: ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uitkomt.

Koop dit boek bij bol.com

19. Elena Ferrante, De geniale vriendin
Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer en mooier Lila is.

Koop dit boek bij bol.com

20. Irvin D. Yalom, Dicht bij het einde, terug naar het begin
Heb geen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Zorg dat je tevreden bent met het leven dat je leidt. Wees goed voor jezelf en voor anderen. Dat zijn drie levenslessen die Irvin Yalom leerde in zijn lange loopbaan als psychiater en als schrijver. In zijn memoires kijkt hij terug op zijn eigen bewogen leven.
Als jongen in een joods-Russisch gezin dat kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika is geëmigreerd, is het lezen van boeken voor de jonge Irvin de enige manier om te ontsnappen aan het ‘geestelijke getto’ waarin hij opgroeit. Het schrijven van romans zou voor hem het hoogste blijven wat je als mens kunt bereiken – al koos hij uiteindelijk voor een loopbaan als psychiater. Zijn leven lang bleef Yalom gefascineerd door de verhalen die zijn patiënten hem toevertrouwden. Het zijn deze verhalen die hem als wetenschapper inspireerden, en die de basis zouden vormden voor zijn boeken – die niet alleen voor hemzelf, maar ook voor lezers over de hele wereld een schuilplaats werden.

Koop dit boek bij bol.com

21. Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.

Koop dit boek bij bol.com

22. Benedict Wells, Het einde van de eenzaamheid
Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven. Even ziet het ernaar uit dat ze de verloren jaren kunnen goedmaken, tot ze toch weer door het verleden worden ingehaald.

Koop dit boek bij bol.com

23. Jojo Moyes, Dicht bij jou
Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen.

Koop dit boek bij bol.com

24. Ybeltje Berckmoes, Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn
In 2011 belandde Ybeltje Berckmoes tot haar eigen verbazing als VVD-Kamerlid op het Binnenhof. Ze was geen beroepspolitica en zou het ook nooit worden. Nooit heeft ze kunnen wennen aan deze wereld van backstabbing, schone schijn en integriteitsschandalen; gênante affaires die altijd ijlings moesten worden afgedekt. Bij de liberalen – zo leerde Ybeltje – draait alles om beeldvorming. De invloed van de afdeling Voorlichting in de fractie is uitgesproken dominant. Zelfs politieke standpunten worden door Voorlichting ingestoken. Al mag je, wanneer het erop aankomt, zelf de kastanjes uit het vuur halen. Het staat letterlijk in een interne notitie: ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, maar we springen niet.’ De kadaverdiscipline in de fractie voorkomt dat Kamerleden zeggen wat ze werkelijk vinden. Hoe dat werkt, inclusief alle trucjes, wordt in dit boek voor het eerst naar buiten gebracht, aan de hand van interne communicatiestukken.

Koop dit boek bij bol.com

25. Karen Rose, In het vizier
Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een geheime aanbidder die haar brieven stuurt en die precies lijkt te weten wat ze denkt en waar ze is. Behalve een stalker is hij ook levensgevaarlijk, want hij heeft zich ten doel gesteld criminelen te vermoorden die Kristen niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Maar het gevaarlijkste is dat hij Kristens diepste geheim kent. Een geheim dat haar er tot nu toe van weerhield in te gaan op de avances van Abe Reagan, de rechercheur die haar bijstaat sinds ze doodsbedreigingen ontving. Terwijl een seriemoordenaar steeds gruwelijker te werk gaat, ontwikkelt zich een gepassioneerde relatie tussen Kristen en Abe, zelfs nu de moordenaar uit is op vergelding en Kristen zijn doelwit is. Van Karen Rose verschenen eerder onder meer Niemand zeggen en In het donker en In de val.

Koop dit boek bij bol.com