OPZIJ TOP 100 event

Verander de toekomst, begin hier. 

Op maandag 10 oktober 2016 organiseerde OPZIJ voor de achtste keer het Top 100 event met als thema: verander de toekomst, begin hier. Een avond vol talks van mensen die op een inspirerende manier een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Maar ook de speeddates met invloedrijke vrouwen en experts en de gezelligste netwerkborrel van Nederland. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de invloedrijkste vrouw van Nederland!
 
De volgende inspirerende vrouwen waren aanwezig op het Top 100 event: Prinses Mabel van Oranje (Girls Not Brides), Petra Stienen (winnaar van de Aletta Jacobs Prijs 2016), Ionica Smeets (wiskundige en wetenschapsjournalist), Zizi Fernandes (oprichtster Mama Taxi), Cathelijne Broers (directeur Nieuwe Kerk en Hermitage), Vivianne Bendermacher (Techionista) en Hasna el Maroudi (journalist, columnist).
 
Simone van Saarloos & Eva Maria de Waal spelen een fragment uit de voorstelling Holy F. Presentatrice (én Amerikanist) Sofie van den Enk presenteert de avond.
 
Uiteraard maakten we deze avond ook de top 100 invloedrijkste vrouwen bekend. Na afloop van de talks waren er speeddates met topvrouwen en experts. 
 
Naast de Top 100 presenteren we dit jaar ook een top 10-lijst voor de Impact Award. Voor deze lijst kan nog gestemd worden. In deze lijst komen vrouwen te staan die minder zichtbaar zijn voor het grote publiek, maar wel veel impact hebben op onze samenleving. We willen hen hiermee meer zichtbaar maken en de impact van hun werk erkennen.

 

Over de top 100

Hoe komt de Top 100 tot stand?
Met de Top 100 wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten. De Top bestaat uit tien top-10 lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde ruim vijftig deskundigen. Er wordt gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe ze die gebruiken en naar hoe zichtbaar de vrouwen zijn. Uit de conceptlijsten stelt een jury de definitieve lijsten samen. Van alle tien categorieën word een nummer 1 gekozen, en uit de nummers 1 een overall winnaar. De jury wisselt ieder jaar. 

Jury
De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (oud-minister VROM, voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (Oprichter/Partner NGL International en Woman Capital, commissaris, executive coach), Maria Henneman (directeur/eigenaar Maria Henneman Media Management bv.) en Irene de Bel, hoofdredacteur.
 

Dutch Diversity Week
TheNextWomen & OPZIJ organiseren samen in de week van de Top 100 de Dutch Diversity Week. Dutch Diversity Week is een week vol evenementen waar vrouwelijke ondernemers, investeerders en professionals het podium pakken om te leren, investeren en verbinden. 

 

OPZIJ Top 100 2016

Prinses Mabel van Oranje
Girls Not Brides
Ellen ten Damme
Zangeres
 
Hasna El Maroudi
Opzij-columnist
 
Sofie van den Enk
Opzij-columnist
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Cathelijne Broers
Directeur van De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam
 
Vivianne Bendermacher 
Technologie expert RTL Boulevard en oprichter van Techionista.
 
Zizi Fernandes
Social entrepreneur
Mama Taxi

 
Petra Stienen
Senator, arabist,
winnaar Aletta
Jacobsprijs 2016
 
 

Benieuwd naar de lijsten van eerdere jaren? Je kunt ze hier bekijken. 

Opzij 100 invloedrijke vrouwen 2015  Opzij 100 machtige vrouwen 2014 Opzij 100 machtige vrouwen 2013 Opzij 100 machtige vrouwen 2012
 
 
Opzij 100 machtige vrouwen 2011 Opzij 100 machtige vrouwen 2010 Opzij 100 Machtige vrouwen 2009  

 
De nieuwe opzij Vorige edities