Zanger redt meisje van intimidatie tijdens zijn concert17/01

Zanger redt meisje van intimidatie tijdens zijn concert

De Pakistaanse zanger Atif Aslam zag hoe een meisje tijdens zijn concert werd lastiggevallen door een groep jongens en legde zijn optreden daarom direct stil om haar uit de benarde situatie te redden. Het filmpje van deze heldendaad gaat viraal op social media.

Mayella Deelstra
Redacteur

Mannen met baby’s zijn woest aantrekkelijk09/01

Mannen met baby’s zijn woest aantrekkelijk

Mannen weten dondersgoed dat gemengde teams beter presteren dan teams met allemaal dezelfde soort. Ze weten dondersgoed dat het jammer is dat we de helft van het Nederlandse talent (vrouwen) niet goed benutten. Ze weten dondersgoed dat je het als man eigenlijk niet kan maken je hoogopgeleide vrouw op te laten draaien voor alle taken thuis.

Vreneli Stadelmaier
Ondernemer

Maakt Folia zich schuldig aan seksisme?24/12

Maakt Folia zich schuldig aan seksisme?

Hadjar Benmiloud is ontslagen bij Folia omdat ze niet in een strakke nylon jurk in de reclamecampagne van het Universiteitsblad wilt staan. Dat stelt ze in deze column. Bij ons vertelt Benmiloud haar hele verhaal.

Anoek Hofkens
Redacteur

Good vibrations for a good cause 20/12

Good vibrations for a good cause

In 1983 richtten 5 feministen aan een Amsterdamse keukentafel het allereerste internationale vrouwenfonds ter wereld op: Mama Cash. Jaarlijks worden er nu meer dan 100 activistische groepen gesteund in hun strijd voor de rechten van zichzelf en hun community.

Redactie

Deze Duitse minister maakt een statement door geen hijab te dragen19/12

Deze Duitse minister maakt een statement door geen hijab te dragen

In plaats van een hijab droeg de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen een broekpak voor haar bezoek aan de kroonprins van Saoedi-Arabië, Salman bin Abdulaziz Al-Saud. En dat zorgde voor ophef in het Arabische land, bericht de Daily Mail.

Anoek Hofkens
Redacteur

Genieten van je lichaam is een politieke daad14/12

Genieten van je lichaam is een politieke daad

Deze maand houdt Mama Cash de campagne #MyBodyIsMine. Daarin staat het recht op lichamelijke zelfbeschikking en plezier centraal. Happy Mwende Kinyili, programmamedewerker Mama Cash, vertelt waarom deze campagne hard nodig is. Kinyili: ‘Met ieder moment dat ik lach en dans, breng ik het systeem een beetje aan het wankelen.’

Redactie

Emancipatie vordert heel langzaam13/12

Emancipatie vordert heel langzaam

Vrouwen zijn steeds hoger opgeleid, maar hebben nog steeds achtergestelde positie op de arbeidsmarkt ten opzichte van mannen. Dat is een van de vele tegenvallende resultaten uit de Emancipatiemonitor 2016.

Anoek Hofkens
Redacteur

Mannen domineren publieke en politieke debat12/12

Mannen domineren publieke en politieke debat

Mannelijke politici komen veel vaker aan het woord in de Nederlandse media dan hun vrouwelijke collega’s, onafhankelijk van hun politieke successen. Dat blijkt uit onderzoek van TrendLight en Media Info Groep in samenwerking met Politiekindemedia.nl.

Anoek Hofkens
Redacteur

De eerste feminist van Amerika09/12

De eerste feminist van Amerika

De nieuwe film A Quiet Passion toont het leven van de geniale Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). Een feministe die inspireert, zelfs al voordat het feminisme echt begon.

Anoek Hofkens
Redacteur


OPZIJ TOP 100
Meest gelezen
Aanmelden Nieuwsbrief
Elke week de nieuwste OPZIJ-artikelen in je mailbox? Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief.