PARADE-PARELS

Deze voorstellingen van reizend theaterfestival de Parade willen we niet missen.

Please me Please (Utrecht & Amsterdam) Een intiem danstweeluik dat de definitie van schoonheid en perfectie oprekt. Amy Gale en Angela Linssen onderzoeken de betekenis van het ouder worden. Danser Ivan Ugrin doet een poging om perfectie te belichamen.

Moederland (Rotterdam & Den Haag) Naomi van der Linden reisde naar Zambia, in de voetsporen van haar moeder, die 48 jaar geleden ter adoptie naar Nederland kwam. Een bewogen zoektocht naar identiteit en verbeelding.

Love me Tinder (Utrecht & Amsterdam) Wat is gevaarlijker: een online relatie of elkaar in het echt ontmoeten? Is het mogelijk om online te daten zonder dat je losraakt van de werkelijkheid? Twee vrouwen verkennen de grenzen van online intimiteit.

De Meisjes van de Kapsalon (Utrecht & Amsterdam) Drie sterke Marokkaanse vrouwen gaan op zoek naar erkenning, onafhankelijkheid en status in een wereld van roddel, afgunst en zwarte magie. Een tragikomische mix van theater, film en muziek.

Boekentherapie (Den Haag & Amsterdam) Over boeken als medicijn voor diverse ongemakken in het leven. Iedere avond schuift een auteur aan voor een intiem gesprek over de heilzame werking van de letteren. Onder meer met Paulien Cornelisse en Renate Dorrestein.

 

De Parade Utrecht vindt plaats van 22 juli t/m 7 augustus. De Parade Amsterdam van 12 augustus t/m 28 augustus. Tot 16.00 uur toegang gratis, daarna regulier € 7,50. Kijk voor meer informatie op deparade.nl

 

Door Marleen Leussink