PETRI HOFSTÉ NIEUWKOMER OPZIJ TOP 100

‘De aanwezigheid van vrouwen op hoge posities is in het bedrijfsleven helaas nog erg beperkt, terwijl diversiteit in de top een organisatie sterker kan maken.’ Petri Hofsté (55) ziet dat vrouwen vaak andere zaken belangrijk vinden in hun leven dan mannen vinden: ‘Mijn hoop en ook mijn verwachting is dat er een betere vertegenwoordiging komt van vrouwen op topposities. Keihard werken hoort daar ook bij. Ik zie weleens vrouwen een bewuste, andere keuze maken in hun loopbaan, omdat ze meer balans willen in hun leven. Aan de ene kant begrijp ik dat wel. Maar als je iets wilt bereiken, kost dat ook tijd.’

Zwart-wit gezegd zijn vrouwen vaak van de inhoud en willen ze het iedereen naar de zin maken, terwijl mannen meer gericht zijn op prestatie en winnen, stelt Hofsté. ‘Ik heb weleens meegemaakt dat ik inhoudelijk alles op orde had en toch het team niet meekreeg. Pas later realiseerde ik me dat het daar op dat moment helemaal niet om ging. Soms moet je tussen de regels doorlezen. Trouw blijven aan jezelf is heel belangrijk. Ik vind het niet altijd prettig, maar als het moet, durf ik de discussie wel aan te gaan.’

‘Als je iets wilt bereiken, kost dat tijd’

Petri Hofsté 

Nieuw op nummer 1 op de lijst Toezichthouders
Functie: lid van de raad van commissarissen van Achmea Groep, Fugro, BNG Bank en Kas Bank en voorzitter van de raad van commissarissen van Achmea Bank