DE NIEUWSTE TECH & DESIGN

Leestijd: 3 minuten

In ieder nummer van Opzij geven we je een update van gadgets en musthaves op het gebied van tech en design. Zo blijf je op de hoogte!

VINTAGE RETRO NOTITIEBOEK

De retroboekjes van Kaftwerk zijn een bijzonder alternatief voor saaie notitieboeken uit de kantoorboekhandel. De Amsterdamse startup gebruikt namelijk de kaften van oude kinderboeken en romans en transformeert die met een verse binnenkant tot nieuwe notitieboekjes. Elk exemplaar is uniek en door het hergebruik van oude materialen ook nog eens duurzaam. Het is zelfs mogelijk om je eigen lievelingsboek te recyclen tot een uniek notitieboek.
Prijzen variëren van € 17 tot € 20, bekijk de collectie op kaftwerk.com

WEARABLE ONZICHTBAAR BETER HOREN

Zeggen mensen vaak dat je tv zo hard staat? Of mis je weleens wat tijdens vergaderingen? Iedereen heeft moeite met gesprekken voeren in een rumoerig restaurant, maar als die situatie steeds vaker voorkomt, wordt het misschien tijd voor hulp. De earable QUBI is een piepkleine oorplugin met universele pasvorm, die vrijwel onzichtbaar in je oor zit. Net als een leesbril hoef je hem niet de hele dag te dragen, maar helpt die je om gesprekken beter te volgen wanneer dat nodig is.
Vanaf € 395, hier te bestellen.

APP RUN THE CITY

Hardlopen is een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken. De nieuwe app van izi.TRAVEL gidst je al joggend langs de highlights van dertig wereldsteden. Routes gaan onder meer door Amsterdam, Berlijn, Porto, Kopenhagen en Barcelona. Op basis van je gps-locatie krijg je aanwijzingen waar je heen moet en wat er te zien is. De tours zijn ontwikkeld door Urbirun, dat is gespecialiseerd in rentours. De routes zitten vol feitjes, anekdotes en hier en daar een stadsgeheim.
De app is gratis te downloaden via izi.travel/nl/app

MODE TRANSFORMERS

De hele dag op hakken lopen omdat je ’s avonds meteen door wilt, hoeft niet meer. Het schoenenmerk Mime et moi heeft sandalen ontwikkeld waarvan je de hak kunt verwisselen. Een los setje hakken neemt amper ruimte in in je tas. Met een klik tover je je platte schoenen om in lage of hoge, bredere hakken of juist een paar stilleto’s. Je kunt zelfs wisselen met patronen en kleuren. Een flexibele zool is het geheim van de sandalen, een combinatie van ambacht, high tech en design.
Een paar sandalen kost rond de € 200, kijk op mimemoi.com