VROUW IN DE POLITIEK: SANDRA BECKERMAN (SP)

Uit de reeks interessante vrouwen in de Nederlandse politiek: Sandra Beckerman, plek 6 op de lijst van de SP.

SANDRA BECKERMAN, Socialistische Partij – plek 6 

Sandra Beckerman, geboren in Groningen op 31 maart 1983, is archeoloog. In Groningen ook promoveerde ze met een onderzoek naar de mensen van de Enkelgrafcultuur, die tussen 2900-2300 voor Chr. in Noord-Holland woonden. Ze werd lid van de SP om de wereld grondig te veranderen en staat op nummer 6 van de landelijke lijst. Beckerman schreef op The Post Online een vernietigend stuk over onderwijsminister Jet Bussemaker. Daarin schreef ze dat meer dan de helft van de gepromoveerde vrouwen een tijdelijk dienstverband krijgt
bij universiteiten tegen een derde bij de mannen. Daardoor blijft de universiteit volgens haar een mannenbolwerk en Bussemaker, nota bene ook minister van emancipatie, doet er niets aan. ‘In plaats van struisvogelpolitiek, wordt het tijd dat Bussemaker gaat luisteren,’ schreef Beckerman.

Zij is fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Groningen, waar ze als lijsttrekker haar partij de grootste wist te maken. Verder is Beckerman medewerker van het wetenschappelijk bureau van de partij en van de SP’s Alternatieve Rekenkamer, SPark. Ze wil in de Tweede Kamer met Groningers winnen van gasgiganten. Als het aan haar ligt, wordt de SP ook landelijk de grootste, want zij vindt dat haar partij niet opgericht is om klein te blijven en langs de zijlijn te staan.

Lees ook meer over de andere vrouwelijke politici die je op 15 maart in het stemhokje kunt aanvinken!