VROUW IN DE POLITIEK: VICKY MAEIJER (PVV)

Graag introduceren wij voor je naar de stembus gaat een reeks interessante vrouwelijke politici, om je nog beter voor te bereiden. Deze keer nummer 3 op de lijst van de PVV. 

VICKY MAEIJER, PVV – plek 3

Ze draait al tien jaar mee, maar nu krijgt Vicky Maeijer, geboren in Rotterdam op 7 september 1986, de derde plek op de PVV-kandidatenlijst. Geert Wilders heeft haar een plek gegeven in de top 5 van de lijst als beloning voor haar trouwe dienst. Maeijer begon als stagiair en was van 2007 tot 2010 beleidsmedewerker bij de PVV-fractie in de Tweede Kamer, met een kort uitstapje naar het Europees Parlement waar ze de inmiddels ex-PVV’er Louis Bontes bijstond. Toen hij de Tweede Kamer inging, volgde Maeijer hem terug naar Den Haag. In 2011 was ze lijsttrekker voor de PVV bij de provinciale verkiezingen. Ze combineerde haar functie als ondersteuner in de Tweede Kamer daarna met het Statenlidmaatschap in Zuid-Holland. Sinds 2014 zit ze voor de PVV in het Europees Parlement en nu mag ze naar de Tweede Kamer.

Maeijer groeide op in Capelle aan den IJssel bij naar eigen zeggen ‘hardwerkende mensen’. Ze studeerde Nederlands recht, gevolgd door de master internationaal recht en Europees publiekrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar ambitie steekt ze ook niet onder stoelen of banken: ‘Ik heb veel ambities, maar ik ga stap voor stap te werk,’ zei ze in 2011 tegen Nu.nl.

Lees ook meer over de andere vrouwelijke politici die je op 15 maart in het stemhokje kunt aanvinken!