VROUW IN DE POLITIEK: SYLVANA SIMONS (ARTIKEL 1)

Niet voor niets droeg Marianne Thieme tijdens Prinsjesdag een hoed met daarop ‘Man Man Man’: de verkiezingen kennen dit keer amper vrouwelijke lijsttrekkers. Maar verderop op de kieslijsten staan ze wel, de vrouwelijke kandidaten voor de Tweede Kamer. Een vrouw uit onze selectie interessante vrouwen op wie je 15 maart kunt stemmen. 

SYLVANA SIMONS, Artikel 1 – plek 1

Sylvana Simons stapte eind 2016 onverwacht uit DENK! en richtte haar eigen partij op, Artikel 1, waarvan ze ook lijsttrekker is. Ze is geboren als Silvana Hildegard Simons in Paramaribo op 31 januari 1971 en begon haar carrière naar eigen zeggen 35 jaar geleden bij dansacademie Lucia Marthas. Simons heeft een dochter en een zoon.

Ze had verschillende baantjes, onder meer bij het dance team van de iT. Ze studeerde kort musical aan de Hogeschool voor de Kunsten toen ze auditie deed bij TMF en werd aangenomen als vj.

In 1999 stapte ze over naar SBS6 waar ze onder meer Sexquiz on the beach presenteerde en later stapte ze over naar RTL. Sinds vijf jaar freelancet ze voor de NPO en het North Sea Jazz Festival. Ze is nu in veel in het nieuws vanwege haar antipathie tegen Zwarte Piet, haar strijd voor erkenning van het slavernijverleden en de emancipatie van de zwarte vrouw. Haar hoofdfunctie is volgens haar LinkedIn profiel SYL! Supporting Your Lifestyle, Coaching, Muziek, Events & Hosting.

Ze begon haar politieke carrière bij DENK! En werd bedreigd. Ze had de partij niet ingelicht over het oprichten van haar eigen partij.

%d bloggers liken dit: