TECH & DESIGN #04

gadget

Koffer annex kast

Een vakantie of snoepreisje klinkt vrijwel iedereen goed in de oren, maar leven uit een koffer is meestal wat minder ideaal. Een koffer van Shelfpack maakt het reizen een stuk aangenamer. Die is namelijk uitschuifbaar tot een rek met verschillende planken. Zo loop je geen risico dat er spullen in kasten op hotelkamers achter blijven, en heb je zelfs tijdens kampeervakantie toch een soort kledingkast!
Voor € 329,65 te bestellen op shelfpack.com

Leeslampplank

De boekenplankjes van LiliLite zijn hét bewijs dat functioneel en stijlvol samen kunnen gaan. De plankjes zijn voorzien van een leeslampje. Door je boek open op
de punt van de plank te leggen, is een boekenlegger overbodig!
€ 129, via lililite.com (zie foto boven artikel)
App

Sexting met beveiligde app

Dit is mogelijk de oplossing voor de ongewenste verspreiding van eigen seksvideo’s. Geen overbodige luxe na gelekte seksfilmpjes als bijvoorbeeld die van Patricia Paay. Met de app Rumuki, Japans voor kamersleutel, kan je privacygevoelige video’s versleuteld versturen. Zowel de verzender als ontvanger krijgt een unieke sleutel. Om het filmpje te bekijken of delen moeten beide partijen toestemmen door hun wachtwoorden in te voeren. Door de sleutel te verwijderen, is de content voorgoed verdwenen. De app biedt evenwel geen garantie.

Tijdelijk gratis te downloaden in de appstore

Fietshelm

Niks nerderigs aan 

Handsfree bellen, navigatie, muziek luisteren en feedback op je sportprestaties terwijl je nog op de fiets zit. Klinkt te gek toch? Je hoeft er alleen deze Coros LINX smart cycling helmet voor op te zetten. De helm maakt via bluetooth contact met je smartphone. Met een bedieningsknop op je stuur kun je shuffelen of bellen. De speakers in de helm zitten op je hoofd en niet in je oren, zodat je oren vrij blijven voor verkeersgeluiden.
Voorlopig op Kickstarter te bestellen voor € 90, in de winkels gaat deze helm het dubbele kosten