Waarom staat Paris Hilton nooit in de lijst van best betaalde DJ’s?

Dit weekend is er PinkPop, in binnen- en buitenland breekt het muziekseizoen aan. Festivals, DJ-parties: er gaan enorme bedragen in om. Het Financieele Dagblad rapporteert vrijdag op basis van onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Poppodia en Festivals (VNPF) dat er op jaarbasis alleen al in Nederland in 2015 met 33 grote popfestivals € 65 miljoen aan omzet wordt geboekt. De Nederlandse DJ’s – althans de top – zul je er de komende maanden sporadisch aantreffen, hun uitvalsbasis lijkt Ibiza waar vorige week het seizoen begon in tempels als USHUAÏA en het gelieerde HÏ. Van juli tot en met september staat Martin Garrix er wekelijks en wie er rondloopt ziet om de paar meter enorme billboards met de namen van de zogenaamde EDM Cash Kings. Nederlandse namen in die topverdienerslijst: Tiesto, Afrojack, Hardwell, Armin van Buuren en natuurlijk Martin Garrix. Op Tiesta na – die z’n geld overwegend in Las Vegas lijkt te verdienen – staan ze allemaal in de zomermaanden week op week op ibiza. In al die jaarlijks gepubliceerde topverdienerslijsten komt geen of misschien na lang zoeken een keer een vrouw voor. Op die billboards idem dito. Daarmee lijkt het alsof de samenstellers van die lijsten een nogal beperkt gezichtsveld hebben. Want wie draait er ook elke week op Ibiza? Inderdaad, een vrouw, Paris Hilton, en wel in Amnesia. Volgens bronnen komt zij alleen maar uit haar stoel voor $ 350.000,- per gig. Dat krijgt ze, elke week, het hele zomerseizoen lang, voor steeds één avondje. En wij maar denken dat haar werk alleen maar bestaat uit being Paris Hilton. Niet dus, ze werkt er hard voor.