FVD’s Theo Hiddema haalt er Komrij’s ‘gleuvenbrigade’ bij en begrijpt helemaal niks van feminisme.

In De Volkskrant van vandaag een flink interview met Theo Hiddema, met Thierry Baudet lid van de Tweede Kamer namens het Forum voor Democratie. Helemaal los van het gedachtengoed van de partij is het optreden in de Tweede Kamer van die twee best verfrissend. In alle geledingen van de samenleving is er sprake van flinke disruptie, alleen aan de Tweede Kamer leek dat voorbij te gaan. Tot Baudet en Hiddema die schaamteloos eeuwenoude gebruiken (zoals ‘een motie moet op papier’) ter discussie stellen. Leuk, entertaining.

Maar inhoudelijk regelmatig – of zelfs vaak – niet kosjer zoals Baudet’s uitspraken over vrouwen. Daarnaar gevraagd laat Hiddema de geboden kans om dat recht te zetten liggen. Sterker nog: hij gaat er nog eens dik overheen. Hij vindt Baudet’s uitspraken ‘enig’. Op de vraag ‘Vrouwen zouden volgens hem ook minder excelleren en minder ambitieus zijn?’ horen we hem dingen zeggen als:

‘Misschien is dat ook wel. Vrouwen die ertoe doen hebben zich nooit tot het feminisme willen bekeren. Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid.’ Hij haalt er zelfs Gerrit Komrij’s ‘onwelriekende gleuvenbrigade bij’.

Hij is rijp voor de Inburgeringscursus Feminisme. Als Kamerlid zou hij zich moeten inspannen voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. De Grondwet, zeg maar. Jammer genoeg moet dat anno 2017 nog altijd een feministisch standpunt heten.

Wilt u ‘m even flink de oren wassen? U kunt op Facebook terecht  en op Twitter @fvdemocratie