Michelle Obama doet bij Apple een oproep aan Silicon Valley: are you ready to have women at the table?

In een conferentiezaal, vol met mannen, was Michelle op uitnodiging van Apple tijdens de jaarlijkse WWDC (World Wide Developers Conference) op het podium in gesprek met Lisa Jackson, binnen Apple verantwoordelijk voor sociale- en milieu-vraagstukken. Ze legt de vinger op de zere plek: Silicon Valley heeft de grootste moeite om vrouwen en gekleurde mensen aan boord te krijgen en aan boord te houden. Dat ‘aan boord houden’ kreeg direct extra lading toen Uber min of meer gelijktijdig bekendmaakte dat Uber 20 mensen ontsloeg na onderzoek naar maar liefst 215 klachten over seksuele intimidatie of erger.

Ondanks het overwegend mannelijke gezelschap waren de eerst rijen gevuld met vrouwelijke middelbare scholieren die binnenkort hun studiekeuzes moeten bepalen. Op dit moment is het beeld – en niet alleen in de VS – dat meisjes wegblijven bij alles dat met technologie van doen heeft. Op heel jonge leeftijd gaat hun belangstelling gelijk op met die van jongens, ergens in de pubertijd – als de toekomst aanstaande is – verandert dat drastisch.

Obama tegen de mannen; ‘You guys are smarter than that. You’re better than that, let’s figure it out.’

Bekijk de beelden hier