Sofie van den Enk kijkt terug op het manifest tegen GeenStijl

In het Juni-nummervan OPZIJ (nu in de winkel, blader hier) de column van Sofie van den Enk.

Of ik ook het manifest tegen GeenStijl wilde ondertekenen.

Hoewel ik nog vakantie had, reageerde ik toch op het bericht van Vrij Nederland-columnist Lisa Bouyeure. Ze had een vraag voor me vanuit de Volkskrant. Ik was wel gevleid, wat wilden ze dan van mij? Ik las het, voelde me solidair, en terwijl mijn man op de achtergrond iets riep over dat het toch geen zin had en dat dit mij juist in de hoek van vrouwen die door het slijk gehaald worden op de beruchte website, besloot ik dat de kinderen uitgelaten moesten worden. Drie en vijf zijn ze; en bij gebrek aan opvang en school entertainden we ze zelf deze meivakantie. Terwijl we oversteken belt collegepresentator Rozemarijn Moggré, of ik in haar nieuwe programma Tegenpolen op Radio 1 tegenover Marianne Zwagerman wil zitten om te debatteren over of oproepen tot zoveel mogelijk seksisme valt onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’. Zij vond van wel. En of ik dan van niet kon vinden. “Ik weet het niet,” hoor ik mezelf aarzelen, “ik ben altijd een beetje zo’n enerzijds-anderzijds-type…..

Lees de rest van de column in de nieuwe OPZIJ, nu in de winkel.

Of neem een abonnement.

%d bloggers liken dit: