Janine Abbring (41) is de nieuwe presentator van Zomergasten. Een interview in het Juni-nummer van OPZIJ

In het Juni-nummer van OPZIJ een interview met Janine Abbring

Lees het hele interview op Blendle (€).

Janine Abbring (41) is de nieuwe presentator van Zomergasten. Haar zomerbaan begint 23 juli. Een solosprong in het diepe, want hiervoor deed ze het met Menno Bentveld en Arjen Lubach. ‘Toen ik gebeld werd schoot als eerste door mijn hoofd: ze hebben vast een redacteur nodig. Het drong pas later tot me door dat ze mij een screentest wilden laten doen als presentator’.

‘Miljoenen kijkers zagen haar

onfortuinlijke sprong. Bijkomend

effect was dat ze daardoor grote

nationale bekendheid kreeg’

In de tuin van het Amsterdamse restaurant waar we op haar initiatief hebben afgesproken, komt Janine Abbring met ferme pas aangelopen, haar ranke bruin-gevlekte hond Lois in haar kielzog. Ze is te laat en verontschuldigt zich meteen, hand uitgestoken, ogen wijd opengesperd: “Ik ben altijd veel te optimistisch als het om plannen van afspraken gaat, heb jij dat nu ook?” Ze heeft vandaag een filmpje gemaakt in Wijk aan Zee voor Milieudefensie en is daarna linea recta vanaf de kust in haar Prius naar het café in Amsterdam-Oost gescheurd.

Lees het hele interview op Blendle (€).

%d bloggers liken dit: