NIEUW: 14 juni is voortaan Kinderdag

Moederdag is al achter de rug, Vaderdag aanstaande. Maar als het aan de initiatiefnemers ligt is er voortaan op 14 juni Kinderdag. Wat we dan doen? Het is allemaal haalbaar zonder de commerciële drive die de Moeder- en Vaderdag steeds meer regeert. Zoals:

1. Een kleinigheidje

Kinderdag: op kinderdag worden alle kinderen verrast met een kleinigheid. Liefst iets leuks, gemaakt door een ouder, een grootouder, maar ook (oudere) broers en zussen of voor elkaar kan ook.

2. Veilig buiten spelen

Op Kinderdag wordt gespeeld! Het liefst buiten. Dat vindt Jantje Beton ook een goed idee en al duizenden kinderen doen dat op Kinderdag. Buitenspelen, sporten, binnenspellen of spelen mag natuurlijk ook.

3. Geen huiswerk

Huiswerk: tot en met klas 2 van de middelbare school hebben kinderen géén huiswerk. Je kunt toch niet spelen of je inzetten voor goede doelen als je ook nog huiswerk moet maken.

4. Niet Pesten

Op Kinderdag wordt niet gepest. Natuurlijk niet, dat mag op geen enkele dag. Maar dit onderwerp kan niet genoeg aandacht krijgen. Kinderen die gepest worden zijn niet blij: ze worden bang, onzeker en voelen zich krimpen.

5. Geen ruzie

Op Kinderdag maken kinderen geen ruzie. En dat geldt natuurlijk ook voor de ouders. Tuurlijk niet, dat spreekt vanzelf. Maar ook gescheiden ouders stoppen op Kinderdag met ruzie. Time out.

6. Wij bepalen wat we eten!

Op Kinderdag mogen de kinderen bepalen wat er wordt gegeten. (maar in beginsel wel lekker thuis en liefst gezond)

7. Een stapje extra

Op Kinderdag staan we ook stil bij Kinderen die het minder hebben: a. Door een fysieke of geestelijke handicap b. Door ziekte c. Door psychische problemen, door gezinsomstandigheden d. En in het buitenland: door oorlog en door honger. Kinderen kunnen acties bedenken voor een goed doel en zo geld ophalen ten behoeve van kinderen. Er zijn al veel goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Zoals: Het geld kan rechtstreeks naar het goede doel, maar ook naar Stichting Kinderdag die het onder goede doelen voor kinderen zal verdelen.

Er is nog meer, kijk maar hier