Karin Slaughter: ‘Hoe leuk ik het ook vind om over Sara Linton en Will Trent te schrijven, het is goed om zo nu en dan een pauze te nemen’

In het Juni-nummervan OPZIJ (nu in de winkel, blader hier) een interview met Karin Slaughter

Lees het hele interview op Blendle (€).

Haar nieuwe boek is gebaseerd op de omgeving waar ze al jaren een schrijfhuis heeft: in de bossen vlak bij Blue Ridge in Georgia. OPZIJ stapte bij thrillerschrijfsters Karin Slaughter in de BMW en ging op roadtrip.

“De vorige werd kapotgeschoten.” Nonchalant wijst Karin Slaughter naar het fraai gesneden, houten bord Twin Creeks, door haarzelf gemaakt. Het bord markeert het begin van de weg die naar haar cabin leidt, en naar die van haar vader, op een steenworp afstand. “Mijn vader zat in de lokale politiek. Hij zette zich in voor het versoepelen van het alcoholverbod. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.”

Welkom in de outskirts van Blue Ridge, Georgia, USA. Een staat vol angry white people die bij de presidentsverkiezingen Georgia rood kleurden. Een staat in de Biblebelt waar in de buitengebieden weliswaar weinig donkere mensen wonen, maar de afkeer van ‘anders’ en ‘buitenlands’ voelbaar is. Een groot verschil met Atlanta, de woonplaats van Karin Slaughter. Atlanta is zo multicultureel dat blanken er in de minderheid zijn, vertelt ze. De 46-jarige schrijfster, die vorige jaar trouwde met haar vriendin met wie ze al meer dan twintig jaar samen is, merkt in de stad weinig van homofobie of racisme. Maar op het platteland is dat anders. Blue Ridge Mountains – Get away completely! riep een billboard ons toe op weg hiernaartoe.

%d bloggers liken dit: