Plussizemodel zet beledigende medepassagier op zijn nummer

Stel je voor, je zit in het vliegtuig naast een vervelende meneer, die het nodig vindt om beledigende teksten over jouw figuur naar een vriendin te sturen. Met foto’s van jou erbij. Het overkwam plussize-model Natalie Hage.

Ze zag dat haar buurman schreef dat hij waarschijnlijk een nekafdruk achterliet doordat hij platgedrukt werd tegen het raampje. Hij en zijn al even lollige gesprekspartner hoopten dat ze geen Mexicaans gegeten had en de man vroeg zich bezorgd af of het vliegtuig wel zou kunnen opstijgen.

Natalie laat het er niet bij zitten en maakt foto’s van de situatie. “Op de foto’s zie je dat ik niet eens in zijn ruimte zat. Hij nam zelf juist expres beide armleuningen in beslag en stootte zijn elleboog in mijn zij, die zich gewoon binnen mijn stoel bevond.” Ze spreekt de man aan en filmt de confrontatie. De beelden werden op Facebook al ruim een miljoen keer bekeken.

Natalie schrijft: “Dit is de dagelijkse werkelijkheid voor dikke mensen. En niet alleen in het vliegtuig, maar ook in de bus, in de rij bij de supermarkt, bij een concert, op internet. Ook al ben je niemand tot last, mensen pesten je toch en proberen je pijn te doen. Het enige wat je kunt doen is te weten dat je niets fout hebt gedaan door alleen maar te bestaan en verdergaan met je leven”.

Dun is goed, dik is slecht: vooral voor vrouwen
Vrouwen worden nog steeds meer op hun uiterlijk en gewicht afgerekend dan mannen. In 2014 bleek uit onderzoek van de Universiteit van Florida bleek dat vrouwen met een normaal gewicht significant meer verdienen dan vrouwen met overgewicht, maar minder dan vrouwen met ondergewicht! Vrouwen met overgewicht maken minder vaak promotie en worden minder vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Van de vrouwelijke CEO’s had slechts 5-22% overgewicht, bij de mannelijke CEO’s was dat 45-61%.