Vrouwen op de cover van Voetbal International: het moet niet gekker worden ;-)

Hoofdredacteur Christiaan Ruesink van Voetbal International, ooit het mannenbolwerk van Johan Derksen, noemt het emancipatie. Het EK voor vrouwen – jawel, in ons eigen land, nadert en dat was voor hem, voor het eerst in de geschiedenis, reden om vier vrouwen die deel uitmaken van het Nederlands elftal, op zijn cover te zetten. Ruesink nuanceert het ook direct: het zijn toch ook weer niet de eerste vrouwen. ‘Er waren al eens eerder vrouwen te zien op de voorpagina, maar die waren meestal schaars gekleed of getrouwd met David Beckham.’  Jill Roord, Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema zijn de namen. Miedema maakte recent een heuse en serieus te nemen transfer, vanBayern München naar Arsenal.

U kunt hele VI-artikel hier lezen.