Voor Taylor Swift is dit een matig jaar. Ze verdient maar $ 44 miljoen.

Elk jaar publiceert het Amerikaanse zakenblad Forbes de Celebrity 100, de lijst met de 100 meest verdienende artiesten. Dat lijkt allemaal nogal ver te staan van de problematiek van de man – en vooral ook: de vrouw – in de straat maar dit soort topjes maakt ons toch altijd benieuwd. Onze eerste interesse: hoe doen de vrouwen het? We beperken ons tot de Top 25, daarin zien we er drie.

  • Op twee Beyoncé met een geschat inkomen van $ 105 miljoen
  • Op drie J.K. Rowling (Harry Potter) met een geschat inkomen van $ 95 miljoen.
  • Op achttien Adele met een geschat inkomen van $ 69 miljoen.

Taylor Swift stond vorig jaar nog Nummer één met een geschat inkomen van $ 170 miljoen maar toen deed ze haar overal uitverkochte ‘1989 World Tour’. Dat ze, ondanks dat ze een soort van sabbatical neemt,  toch niet op een houtje hoeft te bijten komt ondermeer door het letterlijk en figuurlijk binnenstromende geld van streaming-diensten als Apple Music en Spotify. En daarnaast komt er ook altijd een aantal miljoenen uit sponsordeals, zoals die met Keds (schoenen), Apple en AT&T (telecom).