SNEAK PREVIEW: Andries Knevel vraagt Cisca Dresselhuys een herziening van zijn -3 langs de Meetlat

A.s zaterdag zendt de EO om 19:40 uur een aflevering uit van ‘Toen was geloof nog heel gewoon.’ In het programma duikt Andries Knevel in de geschiedenis van de kerk en geloof van de afgelopen vijftig jaar. Het is een nostalgische terugblik op de afgelopen decennia en staat in het teken van ‘Het Gezin’.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stelde in 2015 nog 50 procent van onze bevolking zich aangesloten te voelen bij een kerkelijke gezindte. Een kwart katholiek, 16 procent protestant en vijf procent moslim. In 2010 was dat percentage van 50 nog 55. Hier treft u de onderliggende informatie aan. De EO rapporteerde zelf in 2016 nog over het tienjaarlijkse onderzoek ‘God in Nederland‘.
Een van de onderwerpen in de uitzending van zaterdag is ook het feminisme en het ontstaan daarvan. Knevel spreekt hierover met Cisca Dresselhuys en er zit hem nog altijd iets dwars: hij kreeg ooit een -3 op haar befaamde meetlat en wil graag dat zij hem alsnog een voldoende geeft. Of dat gaat lukken?