Taylor Swift wint rechtzaak tegen billenknijpende dj: hij moet haar 1 dollar betalen

Taylor Swift heeft een rechtszaak tegen de vroegere radio-dj David Mueller gewonnen. De rechter oordeelde dat hij haar inderdaad onzedelijk heeft betast tijdens een meet-and-greet in 2013.

Vlak voor een concert in Denver werden er foto’s gemaakt van Swift, die tussen de dj en zijn toenmalige vriendin in stond. Op dat moment zou hij de zangeres in haar billen hebben geknepen. Swift en haar moeder Andrea maakte er melding van bij het radiostation, zijn werkgever, en hij werd ontslagen. Daarop klaagde de 51-jarige Mueller Swift aan, beweerde dat ze hem vals had beschuldigd en eiste daarvoor een schadevergoeding van drie miljoen dollar. Taylor Swift ging in de tegenaanval en beschuldigde hem van aanranding. ” De zangeres verklaarde dat de dj zijn hand onder haar rokje stak op het moment dat de foto’s werden gemaakt.

De rechter gaf de zangeres gelijk en veroordeelde Mueller tot een symbolische schadevergoeding van 1 dollar. Swift is tevreden met de uitspraak. Ze erkent dat ze dankzij haar bevoorrechte positie haar stem kon laten horen en de slepende, peperdure rechtszaak kon doorzetten. “Ik hoop andere mensen ook een stem te kunnen geven. Ik zal daarom donaties doen aan verschillende organisaties die slachtoffers van seksueel geweld helpen.”

Swifts advocaat noemde die ene dollar van grote waarde: “Die ene dollar die ik u vraag aan haar toe te kennen is van onmetelijke waarde. Het betekent: nee is nee. En het bevestigt dat elke vrouw zelf bepaalt waar de grens ligt als het om haar lichaam gaat.”