Brigitte Macron over het leeftijdsverschil met Emmanuel

Gisteren hadden we het al over het interview dat Brigitte Macron in de vandaag verschenen Franse editie van Elle gaf. We schreven over ‘haar’ wet die er niet komt en wat dan wel.

In hetzelfde interview gaat ze in op wat veel meer mensen dan haar lief is bezig houdt: het leeftijdsverschil met de man waarmee ze 2007 trouwde. Een jaar eerder was ze gescheiden van bankier André-Louis Auzière. ‘Destijds was er niets tussen mij en Emmanuel. Wel waren er de roddels.’ ‘Op dat moment was ik vooral met mijn kinderen Sébastien, Laurence and Tiphaine bezig.’

‘Er zijn van die momenten in je leven waarop je besluiten moet nemen.’ En dat was het, ze besloot te kiezen voor de man waar ze van houdt. ‘Natuurlijk ontbijten we samen, ik met mijn rimpels en hij met z’n jeugd, zo is het nu eenmaal.’

Het leeftijdsverschil – opvallend genoeg is er niet zoveel verschil met Donald en Melanie Trump – houdt haar steeds minder bezig. Dat het voor veel anderen anders is noemde haar dochter Tiphaine al eens vrouwenhaat.  ‘Ik zei tegen mezelf: OK, ik kan er niet goed tegen maar ik moet ermee omgaan. Uiteindelijk houdt het wel een keer op’.