Sabrina Starke in OPZIJ: ‘Relaxed. Ik zit nu in mijn keuken aan de tafel en het zonnetje schijnt heerlijk. Ik ben chill’.

In het Juli/Augustusnummer van OPZIJ een interview met Sabrina Starke. De in Paramaribo geboren soulzangeres kwam naar Nederland toen ze pas zes maanden oud was. In Rotterdam begint ze als zangeres van een reggaeband, maar al gauw komt ze erachter dat ze zelf liedjes schrijven met een gitaar veel leuker vindt.In 2008 komt haar debuutalbum uit: Yellow Brick Road. Inmiddels is ze dus bijna tien jaar bezig als zangeres, singer-soulwriter en producer.

Wat citaten:

‘Ja, wow, tien jaar alweer! Ik sta er vaak bij stil. Elk jaar kijk ik waar ik sta en maak ik plannen hoe ik verder wil. Ik ben blij met waar ik nu ben.’

‘Ik heb geen man nodig om te verven, te behangen of om kasten in elkaar te zetten. Ik kan alles zelf. Dat heb ik van mijn vader’

Ben jij een feminist? “Onbewust wel, want I fit the profile. Ik denk veel na over het vrouw-zijn en over de positie van de vrouw. Maar het is niet dat ik letterlijk zeg dat ik een feminist ben. De positie van vrouwen is een belangrijk thema in mijn projecten. In 2015 bracht ik een album uit en op de hoes stonden naast mij 36 sterke, donkere vrouwen. Bekende en minder bekende vrouwen. Zoals Gerda Havertong, Zarayda Groenhart, Anousha Nzuma en Imanuelle Grives maar ook ondernemers en sociaalwerkers. Allemaal sterke vrouwen die me inspireerden en me kracht hebben gegeven.

Mijn laatste nummer Ain’t I A Woman, is geïnspireerd op de beroemde speech van activiste Sojourner Truth. Zij werd in het einde van de achttiende eeuw geboren als slavin, na haar vrijlating zette ze zich in voor de rechten van de vrouw en het afschaffen van de slavernij.’

Lees het hele interview op Blendle.

%d bloggers liken dit: