Topvrouw van het jaar wordt CEO bij Alliander

Per 1 september is Ingrid Thijssen (49) de nieuwe CEO bij netwerkbedrijf Alliander. Ze was al lid van de Raad van Bestuur. In 2016 werd ze verkozen tot Topvrouw van het jaar 2016.

Ingrid Thijssen verving haar voorganger Peter Molengraaf al tijdens zijn sabbatical. Vandaag maakte Alliander bekend dat Molengraaf niet terugkomt. Thijssen vindt het een eer dat ze leiding mag geven aan het bedrijf dat zich inspant voor duurzame energie. Hiervoor werkte ze als directievoorzitter bij NS Reizigers en had verschillende directie- en managementsfuncties bij de Nederlandse Spoorwegen.

Topvrouw van het jaar 2016
In 2016 werd Thijssen verkozen tot Topvrouw van het Jaar. De stichting Topvrouw wil een platform creëren voor succesvolle vrouwen die als rolmodel kunnen fungeren voor andere vrouwen. Thijssen: “Ik vind het belangrijk dat vrouwen in topfuncties zichtbaar worden en dat het de normaalste zaak van de wereld is. Deze verkiezing helpt daarbij.”

Thijssen ontving de prijs vanwege haar lef, leiderschap en prestaties bij Alliander. Bovendien werkt ze actief aan het verbeteren van de balans tussen mannen en vrouwen binnen de teams.

“Bedrijven functioneren gewoon beter met voldoende diversiteit in de teams, dat blijkt keer op keer uit onderzoek. Ook ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken – zoals de omschakeling naar een duurzame energievoorziening –  los je beter op als je de perspectieven van mannen én vrouwen in je teams hebt. En zeg nou eerlijk: het is toch ook veel leuker met jongens en meisjes samen?”