Zomaar wat reacties van Telegraaf-lezers op het idee van een vrouwen-quotum

Vandaag publiceert De Telegraaf over een netwerkdiner voor topvrouwen. Het nieuws is dat oud-voorzitter van de Tweede kamer Gerdi Verbeet ‘om’ is.’ ‘In dit klimaat hebben mijn eigen kleinzoons, zonder dat ze meer werken, méér kans op een topfunctie dan mijn kleindochters.’

‘Om’ betekent dat ze nu ook voor een wettelijk quotum is voor de benoeming van vrouwen in de besturen van ondernemingen. Tot 2015 lobbyde ze nog voor een vrijwillige omwenteling, nu ziet ze dat het vrijwillig niet gaat lukken. Anne-Marie Jorritsma nam haar taak in 2015 over. Ze verwijt bedrijven die zeggen dat ze geen vrouwen voor topfuncties kunnen vinden ‘gemakzucht. Dan zeg ik gewoon: je zeurt, en je hebt niet goed genoeg gezocht.’

Marry de Gaay Fortman, voorzitter van de Stichting Topvrouwen, stelt zelfs een ultimatum: ‘Nog hooguit een jaar’. Zit er dan geen schot in, dan moet het parlement er maar aan te pas komen. Op dit moment is er een ‘Wet streefcijfer evenwichtige zegelverdeling mannen en vrouwen‘ van kracht. Grote ondernemingen die in 2016 geen evenwichtige verdeling van de zetels hadden, zijn verplicht dit toe te lichten in hun bestuursverslag als zij hun bestuursverslag ná 13 april 2017 publiceren.

Intussen amuseert de Telegraaf-lezer zich kostelijk op het door de krant geboden forum. Je wordt er niet vrolijk van.

Wat reacties (letterlijk):

En dan ook meer vrouwen op de bouw, achter de vuilniswagen en op de grote vaart. Wat een gezeur. Dit komt van vrouwen die gewend zijn om alles in de schoot geworpen te krijgen.

Iedereen in boerka, en geen naam meer maar registratienummer, dus genderneutraal

Zet de juiste man en de juiste vrouw op de juiste plaats en dan zie je dat de juiste man bijna altijd een man is.

Alleen al het feit dat je een verplicht quota moet instellen geeft al aan dat vrouwen minder geschikt zijn voor top functies. Was dat niet zo dan was er ook geen quota nodig.

Ik word er een beetje moe van. Alsof mannen er geen moeite voor moeten doen om aan de top te komen. Er is nu eenmaal veel meer ‘aanbod’ van mannen. Van vrouwen veel minder en duurt daarom ook langer dat er vrouwen aan de top doorsijpelen. En niet iedere man komt zomaar aan de top. Maar nu krijg je een situatie dat mannen zich in in de rondte moeten werken, lobbyen etc. en zo op  een ‘natuurlijke; manier naar de top komen, terwijl vrouwen stappen daarin over kunnen slaan…Als er meer aanbod van vrouwen komt, komt het vanzelf wel dat er meer vrouwen aan de top komen. Want met ellebogen werken kunnen vrouwen ook! 

%d bloggers liken dit: