Welkom bij The Good Girl’s Cannabis Club, ‘tupperware-parties’ met cannabis

In San Francisco worden er tegenwoordig tupperware-parties gehouden zonder tupperware. Maar met marihuana.

De cannabis-cultuur bij mannen is een totaal andere dan die bij vrouwen. Mannen liggen er gerust dagen lusteloos voor op de bank. Vrouwen willen dat niet. Society Jane, met als ondertitel The good girls cannabis club biedt daarvoor de oplossing.

Safe, legal and oh-so discreet access to the latest and best cannabis products and services, along with information and advice on how & why to use them.

Dat is het adagium van de club. ‘Vrouwen voelen er niks voor om zo high te worden als mannen, ze houden liever de controle.’

En om het allemaal nog gezelliger te maken wordt op de bijeenkomsten – bezocht door 10 tot 20 vrouwen – wijn geschonken en worden er cocktails gemaakt. ‘We hebben een heerlijke vlierbessensiroop, geïnjecteerd met cannabis’, zegt mede-oprichter Andy Greenberg.

In de Verenigde Staten neemt het gebruik van marihuana nog altijd toe, het is in veel staten gelegaliseerd al was het maar om er belasting over te kunnen heffen. Het gebruik onder jongeren van 12-17 jaar neemt af, dat onder ouderen – bijvoorbeeld hun ouders – eerder toe.