Jane Fonda, Dolly Parton en Lily Tomlin geven Donald Trump onderuit de zak bij Emmy’s

Drie gepokt en gemazelde dames gebruikten de uitreiking van de Emmy’s om Donald Trump eens flink op z’n plaats te zetten.

De drie, Jane Fonda, Dolly Parton en Lily Tomlin, bereikten, voor zover dat nog nodig was, al eeuwige roem met hun klassieker ‘9 to 5’ (1980). Maar nu bij de Emmey’s, stonden ze 37 jaar na de premiere van deze feministische klassieker gedrieën op het podium om gezamenlijk een Emmy uit te reiken voor de Outstanding Supporting Actor. Ze kregen een staande ovatie van het publiek en lieten de geboden kans niet liggen. Swingend betraden ze het podium:

‘Back in 1980, in that movie, we refused to be controlled by a sexist, egotistical, lying, hypocritical bigot‘ stelde Jane Fonda en Lily Tomlin voegde eraan toe, ‘And in 2017 we still refuse to be controlled by a sexist, egotistical, lying, hypocritical bigot. ‘I’m just hoping that I’m going to get one of those ‘Grace and Frankie’ vibrators in my swag bag tonight‘ aldus Dolly Parton. Ze doelde daarmee op de Netflix-serie waarin Tomlin en Fonda spelen.

Heimwee naar 9 to 5? Hier de trailer.