Stoere Anouk verrast Herman Brusselmans na beledigende column

Eind juni schreef de Belgische auteur Herman Brusselmans voor de Nieuwe Revu een beledigend en seksistisch stukje over Anouk, waarin hij keihard naar de rockzangeres uithaalt. Hij oogstte daarmee een lading kritiek, maar Anouk zelf negeerde alle ophef en repte er met geen woord over. Tot ze hem gisteren op briljante wijze verraste, live op tv.

Brusselmans was te gast bij de Belgische talkshow Van Gils & Gasten, die speciaal vanwege de verjaardag van de auteur eenmalig was omgedoopt tot Van Gils & Brusselmans. De programmamakers hadden Anouk uitgenodigd zonder dat hij daarvan wist.

Presentator Lieven Van Gils blikt in het programma terug op de commotie rondom Brusselmans’ gewraakte column met de titel ‘Anouk is een blonde del die weigert de pil te slikken’ en laat hem erover vertellen. Op dat moment besluipt de zangeres hem van achteren en geeft hem een kus op zijn wang. Brusselmans wordt er duidelijk erg verlegen van en ziet er even uit alsof hij het liefste de studio uit wil rennen. “Dit is echt een totale verrassing”, weet hij nog uit te brengen. Anouk zingt ook nog haar gloednieuwe liedje Heaven voor hem.

Brusselmans had zich naar eigen zeggen wel afgevraagd wat Anouk van de column zou vinden. “Maar de hoofdredacteur van de Nieuwe Revu had mij gezegd, Anouk kan daar wel om lachen.” De zangeres is inderdaad inmiddels wel wat gewend. “Ik heb zo’n olifantenhuid. Wat ik in de afgelopen twintig jaar allemaal wel niet over me heen heb gekregen…” Wat ze wel moeilijk vindt is dat ook haar kinderen dergelijke teksten te zien kunnen krijgen. “That is kind of painful. Niet voor mij, maar ik vind het wel echt klote voor mijn kinderen.”

Die zit, Anouk!