Donna Karan geeft ook vrouwen de schuld van Harvey Weinstein. En slikt haar woorden weer in

J.l. zondag was het spel voor filmproducer Harvey Weinstein al volop op de wagen en toch vond modeontwerpster Donna Karan het nodig te reageren in de geest van ‘Vragen die vrouwen er niet zelf om?’

Wat citaten:

‘How do we present ourselves as women?’

‘What are we asking? Are we asking for it? By presenting all the sensuality and all the sexuality? What are we throwing out to our children today? About how to dance, how to perform and what to wear? How much should they show?’

Wat volgde was een lawine aan vernietigende commentaren, van mannen en vrouwen. Al maandag gaf Karan een verklaring uit – ze heeft immers ook nog altijd zakelijke belangen en de oproepen om haar merk te boycotten werden er steeds meer.

‘My statements were taken out of context and do not represent how I feel about the current situation concerning Harvey Weinstein,” it said. “I believe that sexual harassment is NOT acceptable and this is an issue that MUST be addressed once and for all regardless of the individual. I am truly sorry to anyone that I offended and everyone that has ever been a victim.’