Videoclip: Fonds Slachtofferhulp vraagt en krijgt hulp van Lady Gaga met NL-versie van ‘Til it happens to you.’

Een op de acht vrouwen geeft volgens Fonds Slachtofferhulp aan ooit te zijn verkracht. Of dat cijfer klopt is onderwerp van veel discussie, ook al omdat er vraagtekens kunnen worden gezet bij de kwaliteit van de steekproef en bij de inhoud van het begrip ‘verkrachting.’ Dat zijn statistische nuanceringen en ze zijn nodig zonder af te willen doen aan de ernst van het probleem want of het er nu een op de acht, een op de tien of weer een ander getal is: seksueel geweld is een groot maatschappelijk probleem dat nog steeds onvoldoende wordt besproken. De affaires Harvey Weinstein maar ook Griet op de Beeck bewijzen dat de laatste weken: veel vrouwen durven zich niet uit te spreken (Harvey Weinstein) en als ze dat wel doen (Griet op de Beeck) krijgen ze de wind van voren.

Kijk en luister naar de Nederlandse versie van Til it happens to you, door Jennie Lena. Lady Gaga gaf toestemming voor het gebruik van haar nummer in deze campagne.

Het telefoonnummer 0800-0188 kunt u gebruiken voor melding bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

 

%d bloggers liken dit: